Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím poradte! Hrozně nám fouká z digestoře. Bydlíme v rodinném domě. Máme rok starou digestoř AEG.
Problém je, že z ní hrozně fučí - průvan. A to docela hodně... když tam nechám ubrousek, tak se celý třepe a deska je celá studená a to i digetsoř...
Jak to vyřešit? Kde namontovat nějakou klapku a kde jí sehnat? Je to problém digestoře a nebo to vyřeší klapka?
Prosím ¨poraďte
Děkuji předem moc
Petra Pšurná
zdravím,určitě bych krom vlastní klapky ještě přidal,pokud je tedy nemáte,venkovní žaluzie na fasádu,pokud to vede přes zeď,jsou plastové,čtverec i kruh a v několika odstínech.Při zapnutí ventilátoru se tlakem vzduchu otevřou,jinak jsou gravitací uzavřeny.Pokud to máte do větracího komínku,pomůže rotační hlavice,nebo i jen korouhvička.
mozno by bolo dobre popisat,akym stylom mate rieseny odvod...ku kazdemu digestoru je pribalena aj spetna klapka...takze...?
Pokud má digestoř odtah ven (nepoužívá recirkulaci), MUSÍ být osazena zpětná klapka, která zabrání pronikání venkovního vzduchu do místnosti.
doplněno 24.11.08 00:47:Ještě doplním. Zpětná klapka se osazuje přímo vyústění ventilátoru digestoře; na ni se pak připojí odvodné potrubí. Kontaktujte výrobce Vašeho odsavače nebo prodejce, určitě Vám doporučí správný typ zpětné klapky.
mno,ked som zhanal ja kominovy digestor a predvadzali mi ich neurekom,kazdy mal spetnu klapku...ale mozne to je,ze ich niektore nemaju ale ja som sa s tym este nestretol...a to som ich pozeral na mraky...
Je to možné. Já když jsem sháněl digestoř, tak jsem si nejdřív vytipoval pár kandidátů a teprve u nich řešil klapku. Na druhou stranu je fakt, že moje digestoře byly určeny i pro recirkulaci a v této konfiguraci se i prodávaly, proto tam ta klapka chyběla.
V každém případě jsem chtěl upozornit, že to není rozhodně pravidlem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.