Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Profukující digestoř - přidat klapku?

Od: pjetra* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

prosím poradte! Hrozně nám fouká z digestoře. Bydlíme v rodinném domě. Máme rok starou digestoř AEG.

Problém je, že z ní hrozně fučí - průvan. A to docela hodně... když tam nechám ubrousek, tak se celý třepe a deska je celá studená a to i digetsoř...

Jak to vyřešit? Kde namontovat nějakou klapku a kde jí sehnat? Je to problém digestoře a nebo to vyřeší klapka?

Prosím ¨poraďte

Děkuji předem moc

Petra Pšurná

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

frgi*
hodnocení

1x

zdravím,určitě bych krom vlastní klapky ještě přidal,pokud je tedy nemáte,venkovní žaluzie na fasádu,pokud to vede přes zeď,jsou plastové,čtverec i kruh a v několika odstínech.Při zapnutí ventilátoru se tlakem vzduchu otevřou,jinak jsou gravitací uzavřeny.Pokud to máte do větracího komínku,pomůže rotační hlavice,nebo i jen korouhvička.*pivo*

hodnocení

0x

Opravdu vám fouká z digestoru do nitra místnosti?

plaky*

mozno by bolo dobre popisat,akym stylom mate rieseny odvod...ku kazdemu digestoru je pribalena aj spetna klapka...takze...?

Ke každé digestoři rozhodně není přibalená zpětná klapka - dost často je potřeba ji dokoupit jako extra příslušenství. Možná proto ji nemá tazatel osazenou a z toho pramení popisované problémy.

hodnocení

0x

Pokud má digestoř odtah ven (nepoužívá recirkulaci), MUSÍ být osazena zpětná klapka, která zabrání pronikání venkovního vzduchu do místnosti.

doplněno 24.11.08 00:47:

Ještě doplním. Zpětná klapka se osazuje přímo vyústění ventilátoru digestoře; na ni se pak připojí odvodné potrubí. Kontaktujte výrobce Vašeho odsavače nebo prodejce, určitě Vám doporučí správný typ zpětné klapky.

plaky*

mno,ked som zhanal ja kominovy digestor a predvadzali mi ich neurekom,kazdy mal spetnu klapku...ale mozne to je,ze ich niektore nemaju ale ja som sa s tym este nestretol...a to som ich pozeral na mraky...

Je to možné. Já když jsem sháněl digestoř, tak jsem si nejdřív vytipoval pár kandidátů a teprve u nich řešil klapku. Na druhou stranu je fakt, že moje digestoře byly určeny i pro recirkulaci a v této konfiguraci se i prodávaly, proto tam ta klapka chyběla.

V každém případě jsem chtěl upozornit, že to není rozhodně pravidlem.

8976*
hodnocení

0x

jak popsáno výše klapka by mela vse vyřešit...hezký den

pjetra*
hodnocení

Děkuji všem za rady. Klapku už jsem si objednala a ještě nechám raději namontovat něco na komín...

ještě jednou dík a hezký den.

Petra P

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma digestoř zpětná klapka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]