Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ošetření červotoče

Od: vlajami* odpovědí: 2 změna:

Zdravím a prosím o konzultaci. Brousím schody, které jsou napadené červotočem (spodní 4 schody, výše jsou dobré). Stojím před rozhodnutím, zda schody udělat nové nebo jestli mohu dřevo ošetřit Lignofixem, který používám na ochranu drobnějších starých věcí. Mám s ním již zkušenost, vím jaký vybrat (rozdíl - nové dřevo, napadené, extra - mám nastudované a používám). Ale nejsem si jista u těch schodů. Ještě chci uporoznit, že mám ráda opravu, restaurování starých věcí a nevadí mi vzhled poničiného dřeva. Jen chci ubezpečit, že toto moje ošetření bude dostatečné - nebo to zavrhnete?

Předem díky za názory *nevi*

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kamill*
hodnocení

0x

Píšete velmi všeobecne . Nevieme vek ,druh ,vlhkost dreva a priestoru kde sú schody. Nevieme či červotoč je stale živý -aktivny. Nerozoberajte ,obrúste a koncentrovaným transparentným Bochemitom ,Krovsanom ,Lignofixom natrite všade kde dosiahnete až impregnácia prejde na opačnu str. Po cca 4 týždnoch zopakujte a potom urobte skúšku sluchom počut ráno! a podložením papiera pod dierky, kde by už nemal vypadávat žiadný odpad . Ak je možnost navrtat na nevidtelných miestach schodu diery cca fi 2 až 10 do cca 2/3 hrubky nalievajte dezinfekciu i tam Z vlastnej skúsenosti vás možem upokojit ,že pokial bude v 200 ročnom dreve iba červotoč tak, na pevnosti sa to neprejaví temer vobec Pripravky vas ochrania pred nebezpečnejšimi hubami ,pliesnami a inými chrobačikmi z lesa Preventivne natrite i na pohlad nepoškodené nohy stolu ,stoličky a pod

vlajami*
hodnocení

Jedná se o vnitřní schodiště domu - na chodbě. Ty spodní 4 schody, které jsou nejvíce zasažené, jsou částečně nad sklepem - tam je asi kámen úrazu, že odtud vzlíná vlhko. Ze spodní strany jsou už schody ošetřené Lignofixem. Budu poslouchat *smich* zda žijí. Netušila jsem ... Druh nepoznám. Poznám jen dub a ten to není. Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]