Nejste přihlášen/a.
Bydlíme ve firemním bytě, máme plastová okna, jsou stará asi 8 let, takže mikrocirkulace moc nejde, odpařovač v kuchyni není vyveden ven, okna se mlží stále, jakmile venku klesne teplota pod 10 stupňů, taky jsou mokré rohy u okna, okna utírám několikrát denne, vaří se denně a suší se v bytě i prádlo, taky je tu myčka, zajímala by mě vaše zkušenost s pohlcovačem vlhkosti bez elektr. energie, větrání nepomáhá, začíná se dost rozlézat plíseň, a už mě nebaví lítat každých 14 dní se Savem a utírat okna několikrát denně, díky za odpověď
O tom už jsem četla, zajímalo by mě, jak dlouho Vám tableta vydržela, my máme byt asi 60 m čtvereč., takže bychom museli mít aspoň tři
Nu sušičky vzduchu nejsou levná záležitost.Ty chemické jsou založeny na vytvoření krystalické mřížky,soli,která je v náplni.Pohltí max 7x tolik vody,co sama váží.Pak se v troubě vysuší a znovu použije.Zkuste spočítat,kolik to bude stát,nejsem v tom příliš optimista.Znám dobře sušení silikagelem,sice jen v laboratoři,ale příliš ekonomické to není.Elektrické sušičky jsou o něco lepší,ale spotřebují proudu jako větší chladnička.Je to spíš nárazová záležitost.Používali jsme je po povodni.
Pro udržení normálního klimatu je lépe dodržet cyklus optimálního topení a větrání .
JABRAKA
naprosto chápu že kecy o větrání vám lezou krkem, ale ono vám nic jiného nezbyde. Další možností je, udělat nucenou ventilaci. Prostě rouru ven z bytu a do doho ventilátor. Zapoměňta na ty zázraky s pohlcovači vlhkosti. Žere to peníze a efektivnost neodpovídá vynaloženým nákladům. Taková řešení se používájí jen jako dočasná řešení. Větrat větrat větrat. Cyrkulace vzduchu je prostě nezbytná. Bez cyrkulace vzduchu se vám ty plísně budou dělat i když budete používat odvlhčovače. Někdy je konstrukt místnosti tak neštastný, že se tam ta cyrkulace prostě neděje tak jak by měla a proto někdy stačí jen umístit do místnosti nějaký malý ventilátorek který rozhýbe vzduch v místnosti. Dělá to zázraky. Mějte na paměti že nejlepší řešení jsou ta nejjednodušší.
Máme podobný problém, jakmile nastane podzim a topná sezona, objeví se kolem plastových oken, v rohu místnosti a pod oknem vedle topení mokré fleky. Na radu "více větrejte" máme s manželkou už alergii. Je to rok od roku horší a fleky větší a větší. Už loni jsme pohlcovač koupili, ale bez jakéhokoli efektu. Letos jsme vyzkoušeli jinou značku ( v jiné odpovědi zmíněný Ceresit). Ani tato značka nepomohla a tak jsem se rozhodl vše řešit jiným způsobem (společenství vlastníků, hygiéna atd). V místnosti, kde se mokré fleky objevují spí totíž naše dvě děti.
Dobry den, mam Ceresit a je dobry. Dokonce byl vyhlasen jako suchar roku a koupit se da v Makru ci Baumaxu. Jedno baleni je na 20m2. Kazdopadne nejlepsi zkusenost mam s mericem vlhkosti. Ten Vam zmeri teplotu v byte, jestli dostatecne vetrate a %vlhkosti v byte. Z techto udaju se da situace bez problemu vyresit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.