Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenost s pohlcovačem vlhkosti

Od: elilinka odpovědí: 13 změna:

Bydlíme ve firemním bytě, máme plastová okna, jsou stará asi 8 let, takže mikrocirkulace moc nejde, odpařovač v kuchyni není vyveden ven, okna se mlží stále, jakmile venku klesne teplota pod 10 stupňů, taky jsou mokré rohy u okna, okna utírám několikrát denne, vaří se denně a suší se v bytě i prádlo, taky je tu myčka, zajímala by mě vaše zkušenost s pohlcovačem vlhkosti bez elektr. energie, větrání nepomáhá, začíná se dost rozlézat plíseň, a už mě nebaví lítat každých 14 dní se Savem a utírat okna několikrát denně, díky za odpověď

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

macka80*
hodnocení

2x
Já mám dobrou zkušenost s pohlcovačem vlhka jmenuje se asi ceresit nebo tak nějak je to taková nádoba z plastu a do toho se dávají tablety účinné to zřejmě bude neboť jsme na chalupě vylívali,tak dvakrát denně dvakrát
doplněno 23.11.08 20:32: Opravdu se to jmenuje Ceresit a pokud zavítáte na jejich stránky tak tam mají i klasické vysoušeče nebo-li odvlhčovače
elinka*
hodnocení

O tom už jsem četla, zajímalo by mě, jak dlouho Vám tableta vydržela, my máme byt asi 60 m čtvereč., takže bychom museli mít aspoň tři

macka80*
Tak to vám nejsem schopna říci je to už delší dobu co jsme to používali jediné co můžu s jistotou říci,fakt to funguje a ještě si pamatuji že tablety nejsou moc drahé a také když jsme se zbavlili té největší vlhkosti stejně jsme to používali déle no a teď zatím nemáme problém
borje

Na 20 m asi tak 2 měsíce,podle množství vlhkosti.

ondrasek*

já mám v každé místnosti jeden a tableta vydrží asi měsíc a půl. jinak náhradní náplně jsem kupoval v makru za 99Kč 2 kusy. takže to nikoho nezrujnuje.

jabraka*
hodnocení

1x

Nu sušičky vzduchu nejsou levná záležitost.Ty chemické jsou založeny na vytvoření krystalické mřížky,soli,která je v náplni.Pohltí max 7x tolik vody,co sama váží.Pak se v troubě vysuší a znovu použije.Zkuste spočítat,kolik to bude stát,nejsem v tom příliš optimista.Znám dobře sušení silikagelem,sice jen v laboratoři,ale příliš ekonomické to není.Elektrické sušičky jsou o něco lepší,ale spotřebují proudu jako větší chladnička.Je to spíš nárazová záležitost.Používali jsme je po povodni.

Pro udržení normálního klimatu je lépe dodržet cyklus optimálního topení a větrání .

JABRAKA

technikjirik*
hodnocení

1x

naprosto chápu že kecy o větrání vám lezou krkem, ale ono vám nic jiného nezbyde. Další možností je, udělat nucenou ventilaci. Prostě rouru ven z bytu a do doho ventilátor. Zapoměňta na ty zázraky s pohlcovači vlhkosti. Žere to peníze a efektivnost neodpovídá vynaloženým nákladům. Taková řešení se používájí jen jako dočasná řešení. Větrat větrat větrat. Cyrkulace vzduchu je prostě nezbytná. Bez cyrkulace vzduchu se vám ty plísně budou dělat i když budete používat odvlhčovače. Někdy je konstrukt místnosti tak neštastný, že se tam ta cyrkulace prostě neděje tak jak by měla a proto někdy stačí jen umístit do místnosti nějaký malý ventilátorek který rozhýbe vzduch v místnosti. Dělá to zázraky. Mějte na paměti že nejlepší řešení jsou ta nejjednodušší.

jirikovovideni.eu/...

hodnocení

0x

No chce to častěji větrat, aby ta vlhkost šla z bytu ven. Těch odvlhčovačů by bylo zapotřebí asi hodně, není pro jako primární řešení problému vhodné. To už bych se třeba poohlédl po nějakém elektrickém odvlhčovači.

martina30*
hodnocení

0x

Take se chystám pořídít nějaký pohlcovač a vím,že hodně používaj na chalupách pohlcovače jak psala macka80 a koupené v lídlu a levnější a prý to pomáha,jsou to i nějaké pytlíčky obrázek tučnák aspon trošku rada,ale myslím,že je to dobrá věc,která pomůže..

renda*
hodnocení

0x

Máme podobný problém, jakmile nastane podzim a topná sezona, objeví se kolem plastových oken, v rohu místnosti a pod oknem vedle topení mokré fleky. Na radu "více větrejte" máme s manželkou už alergii. Je to rok od roku horší a fleky větší a větší. Už loni jsme pohlcovač koupili, ale bez jakéhokoli efektu. Letos jsme vyzkoušeli jinou značku ( v jiné odpovědi zmíněný Ceresit). Ani tato značka nepomohla a tak jsem se rozhodl vše řešit jiným způsobem (společenství vlastníků, hygiéna atd). V místnosti, kde se mokré fleky objevují spí totíž naše dvě děti.

hodnocení

0x

Dobrý den mám také dobré zkušenosti tak se nebojte koupit nějaký a můžete je dát i na víc míst.

doplněno 08.12.08 18:19:

Nejsou jen tablety já používám granule jedno bal.je na 35 m2 a mám ho zhruba 4 měsíce.

doplněno 08.12.08 18:20:

Ještě jedno doplnění kupuji to v Baumaxu

brunetkaradka
hodnocení

0x

Dobry den, mam Ceresit a je dobry. Dokonce byl vyhlasen jako suchar roku a koupit se da v Makru ci Baumaxu. Jedno baleni je na 20m2. Kazdopadne nejlepsi zkusenost mam s mericem vlhkosti. Ten Vam zmeri teplotu v byte, jestli dostatecne vetrate a %vlhkosti v byte. Z techto udaju se da situace bez problemu vyresit.

kejki3
hodnocení

0x

Ten nejlevnější elektrický vytáhne 4 litry denně, má cenu kupovat sůl v pytlíku? Druhá varianta je někde vytáhnout odvětrání, jádrem, nebo venkovní zdí. Bývalo to třeba ve vestavěných špajzkách. Když tam tu vodu z vaření a prádla dostanete, tak musí ven.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]