Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem majitel chaty, na které blízký rodinný příslušník přistavoval i vylepšoval. Sprchový kout, prodloužil terasu, protáhl a opravil střechu na touto terasou, prostě nevím, co vše bylo přistaveno. Osoba provádějící "renovace" zemřela a již neřekne. Jsem majitel, ale 10 let jsem na chatě nebyla. Chtěla bych ji prodat a proto uvést vše do pořádku. Realitka, která prodej prováděla mě umlouvala, že to nevadí, že to prodáme postaru, ale ráda bych měla vše "reglrecht". I když se hrozně bojím, co z toho bude. Nevím, kam se obrátit, co dělat a postupovat, chci-li uvést do souladu realitu i stavební dokumentaci - v souladu se stavebním zákonem. Poradte, prosím.
Já bych hlavně dala ruce pryč od té realitky.Podívejte,dnes už se na spoustu věcí stav.povolení nevydává a nikdo vám nedokáže,kdy se ty stavební úpravy na chatě prováděly,takže toho bych se nebála.Pro svůj klid byste mohla dodatečně podat na st.úřadě ohlášení s vysvětlením. (Mnoho lidí si průběžně různě vylepšuje své obydlí a většinu nikdo nic neohlašuje,úředníci jsou rádi,že mají svůj klid a lid neotravuje...)
Těmito úpravami totiž chata soupne výrazně na ceně a bude-li se realitka držet stav,dokumentace z roku 1-2-3,bude vám i cenu podle toho počítat.Obecně realitka vás oškube vždycky,proto radím nebrat.Je to sice pohodlné řešení ,ale vždy na něm Vy tratíte.
Moc vám děkuji, trochu jsem se zklidnila. Máte pravdu, zjistila jsem, že ta RK to prodá jakkoliv a za nic nezodpovídá. Ztratila jsem důvěru, jakmila mě nutila k prodeji a věděla, že to není papírově v pořádku. Jenom nevím, jak to vysvětlím, že nemám žádné doklady, žádné povolení. Jinak chata skutečně se zhodnotila. A kde mám začít? Udělat nový geometrický plán? Neexistuje nějaká firma, která se tím zabývá? Ráda ji zaplatím, ale chození po úřadech uz pro mně není. Ale stejně se mě trochu ulevilo. Děkuji. E:
dojděte na stavební odbor a zjistěte jaké dokumenty mají k nemovitosti. Dojděte na katastrální úřad a požádejte k nehlédnutí do knihy o historii nemovitosti. Tam zjistíte vše, co je třeba, kdo je - byl vlastníkem, co se dělo na stavbě a podobně. Zkrátka historie "schválených!" změn.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.