Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Chceme si s manželkou pořídit starší dům na kterém nás bude čekat rekonstrukce (okna,fasáda,vnitřní omítky). Čeho jsem si ale všiml a docela mě to i znepokojuje je asi na 3 místech praskla obvodová zed. Jedna prasklina je nad vchodem do baráku ten je z žulových sloupu,a další je v místě okna ale už od zakladu. Jedná se o dvě zdi ve tvaru L. Dům je podsklepen a podle odhadu jsou praskliny v místech začátku a konce sklepa . Otázka tedy zní co s tím, je to veliký pruser nebo se to dá i hlavně finančně řešit?
Děkuji za odpověd
Tak jsem praskliny ukazal zedníkovi který si nakonec není moc jistý kde muže být problém a doporučil mi přizvat statika.
Proto se chci zeptat jestli někdo o nějakém nevíte v okrese Děčín nebo Č.Lípa
Toto jméno ale není registrováno v ČKAIT...
Tedy buď tento pán musel statika dělat dříve...a už tuto činnost oficiálně nedělá...(a ani nemůže dělat), nebo máte špatné jméno...
Opravuji, není to statik, je to autorizovaný inženýr přes pozemní stavby. Statiku ale ovládá také, dělal mi ji pro RD.
Nicméně, pokud budete chtít kulaté razítko od autorizovaného statika, použijte seznam od martincakl.
Tak to potom ano...statiku pro RD by měla zvládnout většina stavařů.
U menších akcí typu RD dokáže statiku samozřejmě posoudit i slušný projektant stavař.
razítko nepotřebuji je to jen pro moji potřebu a hlavně muj klid
doplněno 24.08.12 14:28:ještě dotaz :kolik si mam cca připravit za posouzení (a nepotřebuji ono kulaté razítko)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.