Nejste přihlášen/a.
Rádkyně a rádcové,
měla bych na vás prosbičku. Neznáte nějaké triky, jak zamezit tomu, aby na prádle byly po vyprání vlasy a chlupy? Mám dlouhé a když vytahám pračku, obzvlášť tmavého prádla, je to zoufalství. Sbírat to z toho následně je hrozně dlouhavá procedura, obzvlášť z některých látek je téměř nemožné.
Prádlo samozřejmě vyklepávám, než jde do pračky.
(A nemyslím takové ty chlupy, co pouští některé prádlo. Myslím třeba zvířecí. A hlavně dlouhé lidské vlasy. Ty chlupy se většinou nějak odplaví, vlasy jsou větší problém.)
Díky všem.
Pozorně vybrat před praním...
Ale zkuste do pračky přidat molitanovou houbičku na nádobí - co nejměkčí (nejlevnější) - vlasy a chlupy se na ni ´nachytají´...
doplněno 17.08.12 23:50: Mám vyzkoušeno - nevím proč, ale dlouhé vlasy se namotají buďto na houbičku a nebo do mých sportovních ponožek (tam i nějak záhadně ´zalezou´)...
A houbička je opravdu nejlepší ta velmi levná (10 kousků za 5 Kč - nebo tak nějak). Pokaždé dávám novou (kdo by taky ty vlasy odmotával) a ještě se mi nestalo, že by se při jednom praní rozpadla...
doplněno 18.08.12 00:03:Tu hrubší vrstvu mají, ničemu nevadí (nezkoušel jsem ji separovat). A nikdy se mi nestalo, že by pouštěly barvu ani na úplně bílé prádlo - vzhledem k materiálu bych ji ale nepoužíval při praní na vyšší teplotu, než 60°C.
Koneckonců - napoprvé ji můžete vyzkoušet třeba s ponožkami apod.
Některé své ponožky mám také rád - ovšem ony mi semotamo mizí...
První rada mě dost pobavila :D Jestli to budu vyndavat po nebo před vypráním, to je úplně jedno. Tak jako tak na tom strávím mládí, doopravdy nemyslím dva vlásky na tričku- Navíc po vyprání se objeví vlasy i na prádle, kde bych přísala, že předtím nebyly.
O houbičce už jsem slyšela, ale trošku se toho bojím - nenažmolkuje mi na prádlo navíc ještě ta houbička? :D A skutečně se na ni vlasy nachytají? Dovedu si to představit ještě u tvrdých zvířecích chlupů, ale nevím, proč by se měkké dlouhé vlasy motaly zrovna na houbičku a ne na cokoli jiného. Pokud máte osobně vyzkoušeno, budu ráda
Ok, vyzkouším levné houbičky. Děkuji.
(Jen pro jistotu - může, nebo dokonce musí mít takovou tu hrubší, většinou tmavozelenou stranu?A nepustí houbička ani na úplně bílé prádlo?)
doplněno 18.08.12 00:14:Moc děkuji. Určitě to ze začátku vyzkouším na nějakém obyč prádle, jen já mám prostě ráda i každou svoji ponožku :D tak zjišťuju co se dá :D
Kdyby někdo měl ěnjaký další fígl, sem s ním
Koupila jsem si váleček na odstraňování psích chlupů, vlasů...Je to laciné, asi 30 korun a tak jednoduché, až jsem se podivila. Plastový váleček s rukojetí. Na něm navinutá lepicí folie. Prostě lepicí papír lepením navrch.
Oblečení se pojezdí tím válečkem, otáčí se a lepí se na něj ty nečistoty.
Když už je váleček plný vlasů, použitý papír se odlepí a ejhle - je pod nim nový, panensky čistý. A mohu lepit další vlasy.
Takhle to vypadá. Jaga.
doplněno 18.08.12 09:38:Nedá se to sice spočítat, ale myslím si, že na tom válečku je nejméně 30 těch lepivých papírů. Takže se to nechá používat dosti dlouho, než to člověk spotřebuje.
Tyto adhezní válečky se dělají i bez papírků, povrch lze omýt teplou vodou a po uschnutí je ´jako nový´... Jenže používat jej na neoblečené prádlo je ´piplačka´...
Tyhle válečky mám, čistím tm v zim+ přímo na sobě kabát, na to je to super. Prádlo jsem s tím zkoušela také, ale na pračku jsem tenkrát spotřebovala dva válečky, to mi přišlo neúnosné. Navíc, když se přejede třeba po světříku nebo županu, po půl vteřině to na sebe nalepí spoustu věcí, co by tam klidně mohly zůstat a musí se sloupávat. Ale na kabáty je to senzační, o tom žádná
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.