Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit vrzání parket po krytinou

Od: kubinec® odpovědí: 16 změna:

prosím o nejjednodušší opravu jak odtsranit vrzání parket pod kobercem?

v pokojíku chceme vyměnit koberec, ale v některých místech pod kobercem parkety vržou, ale dříve než položíme koberec bych chtěl nějakým způsobem odstranit to vrzání když v těch místech projdu.

děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Parkety jsou položeny na podkladu volně a lety se vytvořily mezery.Tam kde jsou uvolněny,je třeba klínem parkety po řadách dotáhnout a zafixovat.Neškodilo by před dotažením do spár nalít lak,aby se slepily.Lakováním se většinou parkety zpevňují.

JABRAKA

mato*

Parkety položené volně? No možná u tebe doma. Parkety vržou proto, že jsou přibité na dřevěném podkladě. ( prkna ) Bohužel se nedají dotáhnout - vybrousit, vytmelit a nalakovat. ( bez záruky, že přestanou vrzat ) Vrzání totiž právě způsobují prkna, které pruží a dávají do pohybu parkety. I kdyby se parkety daly utáhnout ( nebo třeba celé přeložit na novej podklad - OSB ) tak jich bude málo. Prostě parketa k parketě a na konci řady chybí cca 5cm -7; 8cm atd. dle délky řady.

Tak tedy přibité parkety jsem ještě neviděl...

mato*

Tak to jsi toho ještě málo viděl.

To je skutečně možné. Nicméně majitel píše, že přibité nejsou a vržou. Tak a co teď? Mám totiž podobný problém, ale zatím není akutní. Moje parkety taktéž nejsou přibité, jsou uložené v nějakém asfaltovém sajrajtu.

hodnocení

parkety jsou položeny na betoně a lepeny asi do asfaltu a na některých místech prostě vržou.

jde mi jen o to aby když pak na ně položíme koberec abyz už nevrzaly.

jde to nějak zalít nějakou hmotou nebo či já vím?

A opravdu ses podíval na odkaz za mým příspěvkem? *sok*

hodnocení

0x

Vrzání parket je problém. Mohu souhlasit s tím, že vržou hlavně parkety položené na původní prkennou podlahu. Měli jsme toto řešení doma (u rodičů). Nyní mám v části domu svého parkety také, ale jsou položeny na betonový podklad a lepeny do jakési asfaltové hmoty (možná se jmenovala Vlysex). Dům byl postaven před čtyřiceti lety a parkety doposuc ani nevrznou... Přikládam něco malinko k počtení:

vseprobydleni.cz/...

hodnocení

jojo četl, ale trhat parkety a znova je tam dávat to nebudu.

myslel jsem že existuje nějaký tmel který po nalití do spár zamezí vrzání.

P.S. stejně tam bude nějaou dobu koberec

jabraka*

Kubo,asi se některé parkety odlepily a teď pohyb jedné proti druhé způsobuje vrzání.Použij ten můj původní návrh,ale nalej na to místo ten duvilax,cos říkal,že ti ho dost zbylo.Ten to musí slepit a zafixovat natolik,že to pod kobercem vrzat nebude.

JABRAKA

hodnocení

jenže Duvilax mám už zředěný na poměr 1:4, to asi není vhodné,že?

mato*

Duvilax tam vůbec nelej, tím ty parkety znehodnotiš.Pokud se rozhodneš je renovovat tak ten duvilax nepůjde ze spár odstranit.

hodnocení

chci jen odstranit to vrzání, stejně bude na nich koberec

mato*

zežeň si u podlahářů parketový tmel , např. www.thomsit.cz/pr/... k tomu parketový prach ( dub, buk atd. dle parket, co máš doma ) tím to nezkaziš.

hodnocení

a náhodou nějaký tmel od BRAVENU by nemohl? *hi*

těch je v každém krámku "mraky"

havaro*

Tmelil jsem to tmelem na parkety od Soundalu. Jen kde parkety nešly stáhnout. Vypadalo to po zatmelení pěkně, ale tedkom jak se parkety roztahují tak to leze ven, tmel je pružný. Asi to chce nějaký tvrdý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]