Nejste přihlášen/a.
Pokud nebudeš pod podklad dlažby dávat betonovou desku(já jsem musel), je geotextilie určitě potřebná - "tráva" leckdy proroste i asfalt... Těch pár set se vypladí - než za dva či tři roky dlažbu dělat znovu...
doplněno 17.08.12 13:32:Přímo v písku spár tráva nezakoření, jen je potřeba jednou za čas spáry ´vyškrábnout´ (navátý prach apod) a písek případně dosypat... Mě ve spárách rostl mech (vysoká hladina spodní vody, dlažba byla skoro pořád vlhká), po několika letech vyškrabování, čištění a dosypávání písku jsem rezignoval (chemii jsem nechtěl použít, protože okolo byly stromy)...
doplněno 17.08.12 13:45:Bambulo: geotextilie nemá na sedání/"rozjíždění" štěrkového lože žádný vliv - kvůli stabilitě je potřeba štěrk udusat...
doplněno 17.08.12 14:18:OK - geotextilie může roznášet lokální tlaky na širší plochu - takže na měkkém (zkypřeném) podloží může zmírnit propadání štěrkového lože. Pak by ale měla být v několika vrstvách (proloženo dusaným štěrkem). Na vjezdu do garáže tohle asi nebude primární funkce...
Na druhou stanu velmi slušně brání prorůstání ´zeleně´ z podloží (dává se i pod kačírek, například).
Já se domnívám, že geotextilie se dává pod štěrk proto, aby se štěrk nerozjížděl - nerozestupoval v místech velkého zatížení, třeba od kol náklaďáků aby se nedělaly "koleje". S trávou to nemá nic společného, ta vzklíčí jen ve spárách z náletu semínek se shora. Křemičitý písek do spár uchycení trávy prý víc brání, protože je ostrý a neobsahuje vůbec zemité částice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.