Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rimano Prima

Od: mig* odpovědí: 4 změna:

Navazuji na poradte.cz/...

Takze cely byt mam omitnuty (krome koupelny). Prvni zed nic moc, ale pak uz to celkem slo. Nejhorsi byly takove ty dodelavky treba kolem dveri, oken atd. Omitniky jsem vyndaval a pak sadrou drazku zadelal. Jeste mi zbyva lehce prebrousit prave tyto zadelane spary po omitnicich a cele to vysterkovat... Pro predstavu, na cely byt (cca 55m2) jsem spotreboval asi 16 pytlu Rimat DLP 100.

Zbyva mi tedy koupelna a na tu se chci zeptat. Zdi napenetruji a budu davat jadrovku. "Standom"jakou doporucujes? Idelane aby to slo koupit v Bauxxx nebo v OBI (jinam se pres vikend nedostanu).

Diky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

0x

mig:

je to jedno kterou koupis, jen se drz potrebne tl. a doporucene/maximalni tl. ktere uvadi vyrobce

jinak pokud nekde padne vice nez doporucuje vyrobce, muzes jen vyhazet a druhy den (nebo az zavadne - vypraska) dat dalsi vrstvu

mig*
hodnocení

Nasel jsem, ze pro obklad je potreba omitka kategorie CS II (aby to obklad udrzelo) coz je treba tebou zminovany Cemix 073 nebo KVK 620K,E(U) - oboji je jednovrstva omitka a oboji v OBI nebo BAU nemaji, hlavne ze tam maji snad desitky druhu ruznych lepidel na obklady. Na hladky beton je pak potreba aplikovat spojovaci mustek Cemix 221 nebo KVK 0570.

doplněno 20.08.12 11:01:

Mozna HASIT 690 zrnitost 0-4mm (zrnitost 0-2 nesplnuje pevnost).

Baumit MPI 25 L

doplněno 20.08.12 11:08:

A mozna by stacila i Jadrova omitka Baumit 2mm (kategorii CS II splnuje) + Baumit prednastrik.

mig*
hodnocení

Akorat u toho prednastriku mi neni dost jasne jak se to aplikuje. Pochopil jsem to tak, ze je to smes jejiz konzistence je podobna omitce, ale jak se to nanasi a v jake vrstne mi neni jasne. A pak, abych si jeste nepridelal starosti s tim, ze bych nyni rovny povrch (ytong, beton) rozboural a pak az bych na tento nastrik nanasel omitku tak se zase spatne honila rovina (i pomoci omitniku).

standam*

Cemix 73 je jemna jadrovka, ktera dle vyrobce je vhodna jako podklad pod obklad, je to jen z duvodu jemnosti a diky tomu je podklad krasne pripraveny

ja ji daval na porobeton(koupelna, WC) - porobeton jsem jen napenetroval a pomoci omitniku omitnul (natahnul), vysledek je naprosta rovina bez kavernicek, ale oproti obyc. jadrovce je to blato

obyc. jadrovka je mnohem pevnejsi a pokud se nepletu tak pevnost je dulezita jen pokud se jadrovka pouzije na zdeni, u omitani to bude jedno

vsak i sadrova omitka, kde vyrobce je doporuceno pod obklady min. 10mm je po naruseni skorepiny blato :)

pokud koupis jakoukoli jadrovku (jemnou) bude to OK, nejlepe tu kde vyrobce pise ... pro porobeton apod.

osobne jsem i nekde musel dat vice omitky, tak jsem tam lupnul obyc. jadrovku a pak jeste malou tl. jemne jadrovky (stary barak velke nerovnosti)

Prednastrik (spric)... zde, naco, omitka zde bude drzet lepe nez samotny porobeton :) Pokud budes mit dobre namichano bude

drzet :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]