Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obklad sádrokartonem

Od: volnasek odpovědí: 6 změna:

ahoj,dobrý den, mám skromnou otázku. budu-li obkládat část stěny 2x2m sádrokartonem, otluču omítku až na cihlu, používá se nějaká penetrace nebo nějaký přípravek, aby lepidlo - buchty(terče) lépe držely? jedná se o 110let starý dům, nepodřezaný

díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

my tedy sádrokarton nelepili ,ale kotvili na kovové "stojny " takže se zdí jsme nic nedělali

ale jistě ti poradí někdo kdo to dělal

kejki
hodnocení

0x

Nedával jsem penetraci a je pravda, že to tvrdlo fofrem, drží to krásně. Možná by se zpomalilo tvrdnutí, ale rychlost je u sádry normální. Jen ten návod, bobky na desku a přiklopit nemluví o váze desky s maltou. Takže bobky šly na zeď a pak deska.

hodnocení

0x

volnásku nepenetrovat, ale jen navlhčit..

(jsou lepší metody..)

přeji hezký víkend

volnasek
hodnocení

Milane, jeké metody myslíte? místo lepidla použít stavěcí třmeny (a k nim profily)? nebo je ještě jiná varianta?

možná je to chyba,ale pořád mám tendenci desky spíš lepit. když bych použil ty třmeny, tak vznikne dutina minimálně šířky profilu (4cm?) + nerovnost zdi 0-3cm. a já vím, že na tuto zeď přijde umyvadlo a sprchový kout (tedy nutnost připevnit kolejnice pro zástěnu). Varianta asi je v těchto místech použít pro následné uchycení nějakou pomocnou konstrukci z profilů nebo z prken (koupelna bude fungovat jen 5let,tak by dřevo nemělo snad vadit).

může se ale na toto (tedy při použití třmenů) potom lepit na SDK obklad? a dává se do vzniklé dutiny nějaká izolace? parozábrana?

děkuji uctivě za zkušenosti

Pane Volnásku,

je více způsobů, třeba i tím stavěcím třmenem, či přímým závěsem. nebo jezdcem. Ten zabere nejméně místa. Pokud natáhnete provázek, jak velké nerovnosti jsou? Tam kde je boule uberete jen 26mm na CD profil a 12 mm SDK. Správným měřením a rozvržením profilů určitě nebude taková mezera, jak jí píšete. Připevnění umyvadla, pokud dopředu víte zhruba kde bude, není vůbec problém..

pokud připevníte profily po 40 cm, (třeba i malinko méně), bude stačit jedna vrstva SDK pro obklad. Do dutiny určitě ne izolaci, ani parozábranu..

děkuji za uctivé poděkování...:)

doplněno 23.08.12 16:53:

jezdec je jednodušší a pevnější!

google.cz/...

ICQ55180641, skype: milancukrar

volnasek
hodnocení

milane, uctivě děkuji podruhé :)

udělám jak říkáte, dám to na třmeny, ještě se podívám co myslíte tím jezdcem. o tom jsem nečetl.

s umyvadlem, je pravda že sem to v knížce kterou už nemám přeskočil, protože jsem s touhle variantou nepočítal, ale můžu teda použít např. ta prkna? tam kde budu vědět že přijde umyvadlo/kolejnice ke sprch.koutu, připevním k cihle prkno odpovídající šířky, např. 10x10cm aby byla jistota že se trefím a použiju dlouhé hmoždinky?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]