Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Váš názor na projekt RD

Od: js80* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

chtěli bychom stavět dům a docela se nám zamlouvá tento projekt: www.gservis.cz/projects/project.jsp?pk=rubin. Rád byhc slyšel vše názory, kritiky - klady a zápory tohoto projektu, možná vylepšení, atd.

Přeji pěkný den,

Jindra

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

0x

Standartně polohovaný dům. Jsou dodrženy všechny zásady pro orientaci místností i pro užitkovost. Nicméně chybí mi tam sklepení. To se vždycky hodí i když to může být náklad až o půl milionu víc. pozemek pro tento dům musí být dostatečně velký aby se na něj vešla i garáž kterážto není součástí domu, ale podle stavebního zákona musí být na pozemku současně s domem. Celková velkost se hodí pro 4-5 osob nikoliv však pro 5-6. Pro 6 lidí tak možná jen krátkodobě, ale určitě ne na stálé bydlení. Vychází to s nároků na prostor jednoho člověka a na používání sociálního zařízení

Další věci jsou už jen záležitostí osobního vkusu. Pro další posouzení už je potřeba hotový stavební projekt.

js80*
hodnocení

Děkuji za Váš názor. Jsme prozatím dva a plánujeme založení rodiny, takže prostorově dům bude vyhovovat.Pochopil jsem Váš příspěvek správně, že MUSÍM k domu postavit i garáž? Můžeme mě odkázat na hlavu/část příslušného zákona? Dům bez garáže jsme vybrali záměrně, protože nechci, aby byla součástí domu. Bude stát samostatně (časem :))

Dekuji mnohokrát,

Jindra

technikjirik*

Garáž nemusí být součásti domu, ale musí být součástí pozemku na kterám dům stojí. Takže je jedno zda bude garáž nad domem či podním nebo o 20 metrů dál, ale musí být na tomtéž pozemku. Znění zákona pošlu jen co najdu tu citaci...

jarmik*

To podle mého tak není, že garáž povinně předepisuje zákon. Jenom v některých městech je předepsáno územním plánem vyřešení parkování.

Územním plánem by měl stavebník beztak začít, aby se podíval, zda náhodou s určitým typem domu nenarazí.

technikjirik*

jarmiku.. v některých případech osobní názor nepřebije zákon..bohužel a bohudík.

Jiří mohu?

Další požadavky na stavby pro bydlení a individuální rekreaci

Rodinný dům musí mít nejméně jedno garážové stání na jeden byt. Není-li možné garážové stání situovat v domě nebo stavebním napojením na něj, musí být vymezena odpovídající plocha pro odstavení vozidla na pozemku rodinného domu.

stavocentrum.cz/...

technikjirik*

pane Milane, člověk s Vaším odborným přehledem může kdykoliv...naprosto přesně formulováno..

Jiří, díky za kompliment, červenám se, ale zdaleka nemám takový přehled, jak se domníváte.

jarmik*

Tohle je hodně něco jiného než povinná garáž, na kterou jsem já reagoval.

technikjirik*

Jarmiku a na jakou garáž jste tedy reagoval? Něco mi říká že tohle téma musíme vyčerpat do úplného konce, pro případ že by snad mohlo dojít k omylu..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]