Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký polystyren v koupelně místo ytongu?

Od: hanz7 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

nevíte někdo jaké je označení polystyrenu, ketrý se používá v koupelně místo ytongu? Mám příručku ke koupelnám a zde jako možnost uvádějí obložení vany, či postavení stolku pod umyvadlo apod. poystyrenem. Píší expandovaný, ale to se mi moc nezdá..na obrázku je modrý s šedými stranami..

Díky za rady

Hanz

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Hanzi:

V koupelně se používá pouze pod vanu kvůli tepelné izolaci.Tam se používá do formy expandovaný.Čili asi jako se vyrábějí tvarovky na balení zboží.Pokud se dává do podlahy,také jako tepelná izolace,tak to může být extrudovaný v deskách.Barva není nijak omezena.

JABRAKA

EE. jak píše tazatel. na podezdívku vany nebo na výrobu "zděného" umyvadla se dá použít polystyren. bývá modrý nebo růžový a jedna strana je potažená něčím šedivým. řekl bych, že je to lepidlo s perlinkou. název nevím.

hodnocení

0x

hanzi, neřešte barvu, páč tu si výrobci dělají podle svého. Expandovaný polystyren, extrudovaný polystyren.

obložení vany myslíte co? polepení vany aby se neochlazovala voda, nebo místo zazdění a obložení?

doplněno 17.08.12 09:54:

Hurá, pochopil jsem,.

EPS 70Z Vám musí stačit. Dodejte jen tloušťku...

hezký víken

hanz7
hodnocení

Přikládám scany z té knížky, aby jste měli představu, o čem mluvím. Já to potřebuji na dozdění. Vanu mi brácha ze 3 stran podezdil předem ( chci mít okolo sokly na odkládání )..jenže fe finále tu vanu potřebuji mít o 3cm výše, tak jsem si říkal, že bych koupil 3cm desku a ten sekl dokola o 3cm zvedl tím polystyrenem..proto řeším jaký, aby to bylo tvrdé a nemusel jsem to dozdívat yotongem..H.

Jaký polystyren v koupelně místo ytongu?
hanz7
hodnocení

Zde druhá strana z knížky...

Jaký polystyren v koupelně místo ytongu? #2
hanz7
hodnocení

EPS 70Z?..to jste mne zaskočil..tento polystyren se přeci používá tam, kde není nárok na tlak..co když si budu chtít na sokl vany sednout? Nechci aby mi dlaždičky popraskaly!

Hanzi, sedat na sokl? to jako bude před vanou jako schod? nebo to bude schované pod hranou vany? 70Z značí zatížení ...kolik tun? (že by 7 tun na metr?)

hanz7
hodnocení

EPS 70Z je určeno pro max. zatížení 1200kg/m2 ( např: http://www. isover.cz/isover-/... ) ..ale o to nejde..je měkčí, tedy pružnější a bojím se popraskání dlaždiček..každopádně už jsem to zhotovil z extrudovaného a snad to bude OK. K tomu sezení na vaně: nikdy jste si nesedl na okraj vany?

Každopádně děkuji všem za rady a názory.

J.B.

hanzi, v jiné debate na tento polyš je nalepen těˇký obklad a drží to...

na tak malém kousku není zorhodující cena, dal jste na jistotu..

sednu na okraj vany, ale ta se přeci neprohne...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]