Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Primalex Struktura

Od: lucka111* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s produktem Primalex Struktura? Je to nátěr pro vnitřní a vnější použití, který by měl obsahovat píseček a vytvářet tak strukturu štukované zdi. V Domě barev mi ho paní vychválila do nebes, jak s ním lehce překryju nevzhlednou oškrábanou zeď bez potřeby štukování, ale raději bych slyšela názor někoho, kdo to má již opravdu vyzkoušené. Předem děkuji za odpovědi.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

romanb
hodnocení

0x

Já před několik lety použil Primalex Plastik - dnes už obtížně k sehnání. Neměl zrno, ale byl takový "mlaskavý", takže speciálním válečkem z toho vznikla struktura. Dost obtížná a namáhavá práce. Zakryje to drobné nerovnosti, tedy oškrábanou zeď. Dírky po vyškrábnutých kamíncích už bylo lepší přetáhnout stěrkou, což ale není problém. Nedávno jsem dělal obývák a protože jsem Plastik nesehnal, jen v Domě barev na objednávku a já to potřeboval rychle, koupil jsem v Hornbachu jejich sturkturovanou válečkovou omítku. Super věc, má to zrno písku, stačí obyčejný plyšový váleček, snadno se s ním dělá a výsledek perfektní. Za jedno odpoledne celý obývák. A zvládne to i laik, pokud není nemehlo.

lucka111*
hodnocení

té složité aplikace se bojím i u toho Primalexu Struktura. Je tam strašná spotřeba, takže předpokládám, že se to bude muset dělat ve větší vrstvě a pak to nějak vyrovnávat z čehož se moc nevidím. :( Takže jste mi potvrdil moje obavy :-D

Co se táká té struktuované omítky, je nutné ten podklad nějak upravovat? Přestěrkovat rýhy od škrabky, nebo dírky po kamíncích, nebo to všechno zamaskuje ta omítka? Jakou to má konzistenci? Je to tekuté jako malba, nebo spíš jako štuk? Předpokládám, že se teď musí napenetrovat.

A ještě jeden dotaz, jak je to cenově? Vím, že ten Primalex stojí asi 1.000,- Kč 15 kg, kterým uděláte pouze 25 - 30 m2, což mi přijde docela dost.

romanb

Ošrábaná stěna, jen větší díry po hmoždinkách apod jsem přetáhnul stěrkou, nebo můžete použít samozřejmě sádru apod. Jinak to zamaskuje určitě víc, než třeba ten Plastik. Konzistence je velmi hustá, řekl bych jako štuk, takže válečkem spíš jakoby naberete, připlácnete na zeď a rozválečkujete, ale nebojte, jde to docela snadno. Naprosto dostačující byla jedna vrstva. Hornbach prodává 20kg balení, myslím, že je uváděno 30 m2, vím, že to vyšlo pravdu téměř přesně, jak píšou - co se týče spotřeba. Stojí to 920 korun. Pak mají ještě menší balení, ale už si nevybavuju jaké a za jakou cenu.

Hotový povrch je dostatečně pevný a tvrdý, snadno jsem ho přemaloval barvou - jednou vrstvou.

Jestli nezapomenu, zkusím to nějak nafotit a pošlu. Ale nevím, jestli to fotka zachytí.

lucka111*

tak podle toho co píšete, je to přesně to co potřebuji. Děkuji vám moc za radu a už se těším na fotky :)

milan1m*
kdyby jste zašel do baumaxu tak Ho máte kolik chcete,primalex plastik
lucka111*

primalex plastik, ale není to co já potřebuji. Já chci aby ta stěna vypadala jako vyštukovaná, a proto potřebuji něco co bude obsahovat písek, což Plastik neobsahuje.

romanb

V Baumaxu jsem byl, měli Plastik jen v malém balení, což se mi nelíbilo cenově, navíc do toho malého kyblíku se mi nevejde velký váleček, který na to mám :)

A příště možná trochu méně arogance ...

romanb

a tady jsou slíbené fotky ...

první snímek je Primalex Plastik, ostatní Válečková omítka z Hornbachu

Primalex Struktura
romanb

zřejmě musím po jednom ...

Primalex Struktura #2
romanb
17.08.12 13:49

...

Primalex Struktura #3
romanb
17.08.12 13:49

..

Primalex Struktura #4
lucka111*

vypadá to opravdu super :) Děkuju moc za ukázku :)

romanb

Není zač, rád jsem se podělil o zkušenosti. Kdybyste cokoliv ještě potřebovala, stačí napsat. A dejte mi pak vědět, jak to u Vás dopadlo :)

lucka111*
hodnocení

Tak u nás to nakonec dopadlo úplně jinak než jsem si to vymyslela (vložil se mi do toho chlap a vymyslel úplně jiný postu :-D ). Nakonec jsme velké nerovnosti (hluboké škrábance a díry) zadělali stěrkou, a potom jsme celou zeď srovnali a sjednotili jemným zbroušením do hladka. Strop jsme srovnali sádrokartonem, což se mi docela hodilo, protože konečně mám v místnosti dvě světla :) a pak všechno vymalovali Remalem Struktura, což je klasický nátěr s písečkem, takže to vypadá jako bych to vyštukovala. Akorát mě to stálo méně dřiny a hlavně méně peněz, protože mě to celé vyšlo na 1.500,- Kč, takže super. :) Ale i tak vám moc děkuju za rady :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]