Dobrý dem Předělávám na rodinném domku topení a rozhodl jsem se pro kombinací radiátorů a podlahového topení. Abych eliminoval rozdílné vlastnosti obou systémů, rozhodl jsem se každý okruh řídit samostatně. Tedy v každé místnosti pokojový termostat, který bude ovládat elektrotermické hlavice na rozdělovači a spouštět čerpadlo nebo Kotel na plyn. Systém bude mýt dva zdroje tepla. První bude 800L zásobník nahřívaná kotlem na dřevoplyn, z něj bude čerpat vodu oběhové čerpadlo a samozřejmě bude tam směšovací ventil. Pokud v zásobníku dojde teplá voda měl by termostat vypnout čerpadlo na zásobníku a sepnout plynový kotel. Pokusil jsem se to nakreslit a zároveň i zkusil svoje zapojení, ale dopadlo to špatně. Poprvé to odnesl kotel a podruhé se otevřeli všechny elektrotermická hlavice. Prosím podívejte se někdo na to zapojení a navrhněte jak to zapojit aby to fungovalo. Všechny součásti jsou na 220V střídaví proud. Předem děkuji J. Homolka
Jestli chcete, dám Vám kontakt na renomovaného projektanta MaR...
Tohle dělat podomácku systémem Pat&Mat...to už chce kus odvahy...a zbytečných peněz na experimenty..
Mimo to, by nebyla špatná konzultace s projektantem ÚT..
nemo007*
Za nabízený kontakt budu rád. Ale neslibuji, že toho využiju v realizaci hrají roli i peníze. Je tam chyba v zapojení těch ventilů a pořád doufám, že my někdo poradí jak to opravit. Jinak je reálné nechat obíhat vodu nonstop bez sepínání a hlavice řídit jen přes pokojový termostat. Zkusím všechny možnosti a jestli na nic nepřijdu obrátím se na odborníky. Dekuji za odpověď
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.