Nejste přihlášen/a.
Do panelu betonového v paneláku? - jedině nastřelit, hřebík - ani nastřelovací, nezatlučeš.
Mnohem snazší je vyvrtat díru a pouřít hmoždinku/vrut...
![]()
To Miramira: To se nastřelovalo, nezatloukalo...
Ještě pamatuju na nastřelovací pistole nabíjené ´slepými´ cal. .22... BTW - netuším, jesti se používají dodnes...
![]()
Babkazov:
Vás - rozhněvanou, určitě neznal Fráňa Šrámek, když psal: "Chtěl bych tě potkati v lukách..."
![]()
Babkazov: Samozřejmě, že znám... Horníček byl geniální...
...husí sádlo...
No - a z vlastní zkušenosti - moje máma, nevysoká/nevelká, dokázala občas přestavět nábytek v bytě tak, že táta, po příchodu z práce, nejednou přemýšlel, zda není u sousedů...
![]()
Žádná hřebík do panelu netlučte...
Dejte tam hmoždinku a šroub..., nebo přímo turbo šroub do betonu.
Turbo šroub taky ne,teda bez předchozího předvrtání nee.
doplněno 15.08.12 18:25:Aha ,to mne nenapadlo,že to berete automaticky,protože jsem se s tím setkal,že se snažili bez vrtání!
doplněno 15.08.12 18:28:To Mowla ano používají se (nevím kalibr),ale nastřeluje se i do traverz (železa)-naposledy v Praze Na Václavce do traverz přistřelovali zámoši košičáky,budoucí podlahu pro nové balkony!
nenapsal jste, k jakému účelu to potřebujete. na obrázky jsem kdysi v paneláku používal ocelové jehly do gramofonu (takového na kliku). dokonce tím bez problému držely i krycí dřevěné lišty. dnes byste mohl použít jehly z háčků "twenty". vyrábějí se i černé ocelové hřebíčky. ty ale nenám osobně vyzkoušené.
Já jsem do panelu jednou natřískala 17 nastřelovacích hřebíků. Je pravdou, byla jsem mladá a nesmírně jsem zuřila.
Nejdříve jsem natloukla hřebík do tenkého prkýnka, pak dlaní to prkýnko na zdi podržela a větším kladívkem hřebík natloukla a prkýnko rozštípla. Nesmí to být nějaké ťup ťup. Musí to být rány ze všech sil. Pak jsem se na prkýnka vykašlala a podržela jsem hřebík v kombinačkách.
Ke konci, mě vztek už začal přecházet, tak to bylo složitější, ale znovu jsem si připomněla, co mi udělal a najedovala jsem se znovu a všecko dotloukla tam, kde jsem měla značky. Asi jsem bývala strašná, ve svém hněvu.![]()
mowla, to asi ne, to neznal. Vzpomínáte si na Horníčkovy snad Dobře utajené housle, kde popisuje, jak jeho žena, křehká jako porcelánová cukřenka rovná koberec pod piánem? Ne? Stojí to za přečtení. ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.