Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teče voda z pod pračky.

Od: krkovicka* odpovědí: 12 změna:
Přeji hezky den.Mám pračku starou 12let.Při prani vytece z pod pračky asi litr vody,čisté.Kontrolovala jsem hadice,filtr,ale děje se tak dál.Prosím nevíte někdo co může být příčinou?
doplněno 14.08.12 15:14: Aeg Oko-lavamat. 70330

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Příčinou může být tolik věcí, že je ani nemá smysl vyjmenovávat...vadné těsnění u nějakého spoje.., naprasklá přívodní hadice, odpadní hadice, prasklina ve vaně pračky...atd atd.

Něco podobného se stalo i nám...pračka byla kompletně odkrytována...za chodu prohlédnuta ze všech stran..velmi podrobně...nic jsem nezjistil, zase byla zakrytována..a od té doby se to ani jednou neopakovalo..

Joo...jsou věci mezi nebem a zemí..

krkovicka*
hodnocení

Zkusím než seženu opraváře sundat kryt.Doufám,že to najdu.Snad to nebude tak zle a Drahé:) Děkuji.

hodnocení

2x

Já jsem u minulé pračky měla stejnou závadu. 2x za její život. Bylo to umělohmotné kolínko od čerpadla před filtrem. Když pračka ždímá, jemně se třese a tohle kolínko se dotýkalo kovové konstrukce a prodřelo se. *hej*Kde bývá ta louže? Ve kterém místě? Tam, kde je filtr?

krkovicka*
hodnocení

Ano,ale filtr při otevření neteče.Je čistý.Je to pod ním.V minulosti se to jednou stalo.Pak přestala vypouštět a měnilo se čerpadlo.Teď peru s ručníkem na zemi:(
doplněno 14.08.12 15:54: Babkazov,asi jste na to kapla!Nejvíc co vytece je při zdimani.Voda je ale čistá*nevim*
doplněno 14.08.12 15:56: Znáte cenu opravy?Ten minule si účtoval 300za dopravu,200za výměnu čerpadla a 1050za čerpadlo:(

Řekla bych, že jedna z nejdražších položek je diagnostika. Že se jí můžete vyhnout určením závady. Ale po zkušenosti asi před rokem, kdy rachotilo čerpadlo a já si objednala výměnu čerpadla a zaplatila něco málo přes 3.000. Při zkoušce rachotilo také. Nakonec servisman pračku rozebral a byla to brzdička, taková kulička, která se dává na konec šňůrky, někde v trubce.. *cert* No ale já si objednala výměnu čerpadla, tak jsem musela být potichu. Hrdinka, diagnostička! Za 3.000 kč.

itan71*
hodnocení

2x

Po 12letech nebude lepší myslet už na novou, můj názor je ,že zřejmě už po tolika letech budete jen cpát do oprav a nakonec Vám odejde nebo neseženete tak jednoduše náhr.díly.

doplněno 14.08.12 19:28:

*ua**andel*Děkuji za hodnocení*palec**vtip*

krkovicka*
hodnocení

To ano.Tahle stála 20.000 made in Germany a doufám že ještě vydrží.

hodnocení

0x

Jetřebat zjistit zda vytekající voda jde cítit po aviváži a zjistit jak moc, tedy v jakém cyklu ždímání a zda pračka ždímě dobře..respektive vypouští..

krkovicka*
hodnocení

Ne,je cista.Ty budeš vědět že ano? *modla*

krkovicka*
hodnocení

Tak se vracím abych podala zprávu.Odendala jsem zadní kryt a...katastrofa!Celý spodek pračky je total zrezlý,chcalo to tam zřejmě už dlouho.Plno vody červený vevnitř.Je prodrena vrchní mančeta.Je to jak pračka nepouští vodu aby si vzala prášek:( Tak nic.Děda koupi novou a nějak to tam namontujem.Ale co s tím spodkem...to nevím*plac*

Otázka jestli je to jen manžetou, zda voda nezrušila něco dalšího...nicméně starost měla být připrvních kapičkách a ne až při louži :/

Snad to teklo pouze tam kde se tváří že to teklo..

krkovicka*
hodnocení

Taky doufám...Ne,je v ní díra a vypadá to,že nikde nic.Je objednána.Tak uvidím jak to pofrčí.Pak ukáže jen čas co bude dál následovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]