Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Montaz zarubne

Od: kailas* odpovědí: 14 změna:

Dobry den,

mam prosbu, budu montovat dve zarubne, jednu uvnitr bytu (obyc 70 cm), druhou pro vstupni dvere z chodby do bytu ( 80 cm), obe jsou drevotriskove, a potreboval bych pomoci v techto otazkach:

a. jakou montazni penu a kolik ji bude treba

b. staci pro zaruben na vstupni dvere zavrtat pozinkovane vruty cca 8 cm dlouhe (doporucil mi je prodavac) nebo tam dat radsi kotvy, pripadne jake? Je fakt, ze ty vstupni dvere jsou docela tezke,cca 40 kg. Ty interierove planuju jen zapenovat.

c. mohu pouzit misto rozper narezane tramecky?

d. na co si dat pozor, aby vse klaplo?

predem dekuju a preju pekny den.

milan

doplněno 22.08.12 13:32:

prisel sem doprodejny a chtel neco, cim upevnit zaruben do zdi, prodavac mi prodal material viz foto a rikal, ze neni nutno je dat do hmozdinek, ale ze se montuji primo do zdi...ma pravdu? co, jaky material / omitku pak dat na montazni penu?

dekuju, m.

Montaz zarubne

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

2x

kailas*
hodnocení

dekuju za odpovedi, ale krom toho, ale to video sem uz videl, moje otazky ovsem nevyresilo...:(

honzmalatny*

na co dát pozor? na vyvážení,když to odfláknete,dveře se Vám budou zavírat nebo otevírat,nebo nebudou doléhat.venkovní bych dal ty vruty,8 cm je dle mého dost,hlavně navlhčete tu zed kde budete stříkat tu pěnu at sundáte prach a chytne Vám to.

kailas*
hodnocení

hlavne nyni, zda bude stacit jedna tuba pro obe zarubne, objednal jsem 1 ks teto:

nizuztonejde.cz/...

predem dekuju za odpoved

honzmalatny*

jo v poho.

kailas*
hodnocení

prodavac mi prodal material viz foto vyse, a rikal, ze neni nutno je dat do hmozdinek, ale ze se montuji primo do zdi...ma pravdu? co, jaky material - omitku pak dat na montazni penu?
dekuju, m.

kamill*
hodnocení

0x

Pokial je pre vas podstatné ,či stači jedna ,alebo 2 peny,tak ste podla mna hazarder svojho majetku za vchodovými dverami!Vchodove zárubne sa privaria na zavrtané matice šrobou a priestor sa vyleje betonom! nie penou A vaše drevotrieskové vstupné dvere prekopne návšteva kanadou! Pri pene i betone použite rozperky, aby sa zárubna neprehla! Prepáčte

kailas*
hodnocení

dakujem vela za Vasu odpoved, taky sa ma to zda volake cudne, ale iba som planoval postupovat podla pokynov vyrobca, ktory tento postup odporuca a spolieham sa na to, ze by to malo nieco vydrzat...mozete prosim upresnit postup aplikacie varianty s betonom? dakujem vela a prajem pekny den

kamill*

Obložkovú drevotrieskovú zárubnu na vchodové dvere vymeňte za kovovú pre bezpečnostné dvere. Do panelu navrtajte cca 6x fi 14mm pre hmožninku a drevoskrutku 10x120 s šesthrannou hlavou zhruba v strede hrúbky panelu. Zárubňa má vo vnútornej str. nachystané plochy o ktoré sa 6 hranná hlava privarí .Privarte najskor pantovú stranu -skrutkami dodržte zvislicu a drevenými kolikmi zaistite zvislost zárubne i na zámkovej strane. Privarenú zárubnu vyskúšajte ,či 100kg pancierové dvere sedia všade po obvode .Potom vačšími stolárskymi /truhlar/ svorkami upevnite zvisle zvonka i dnu desky vedla zárubne a zalejte riedkym betonom .Štrk ,cement 2:1 Treba použit rozperky ,aby sa zárubna neprehla pri zalievani .Po cca 6 hod šalovanie možete dat dolu ,alebo použite urýchlovač /duvilax/

kailas*
hodnocení

dakujem za odpoved Kamil,

teraz mam bruka v hlave, kupil som uz zaruben drevotrieskovu pred nedavnom, a s ohledem na nedostatok financi by som nerad investoval dalsie penaze...zaobiram sa kacirskou myslienkou, ze by som tam ponechal stavajucu zarubnu a zkusil iba vyladit dverne zavesy, panty, lebo tam je problem preco chcem zabudovat novu zarubnu. Kupili sme pred nedavnom nove dverne kriedla bezpecnostne a osadili ju na staru zaruben, dvere ale nesedi dobre a mozno by stacilo len ty panty trocha vyladit...mozno odrezat a znova navarit, mozno by to bolo lepsie ako ta drevotrieska, ale zrejme by to chcelo nejakeho machra, co to dokaze presne privarit

p.s. ono v tom nasom bytocku sme kratce a tak toho zasa nie tolko co ukradnut:)

doplněno 23.08.12 10:29:

tu foto stavajuce situacie

Montaz zarubne #2
kamill*

drevenú zárubnu ponechajte na interier -predajte .Na vašej kovovej skontrolujte navrtaním do plechu cca v 1m či je medzera medzi plechom a murivom .Ak je medzera navrtajte fi 20-30 v 1,9m hore a vyliat betonom .Pánty na zárubni skontrolujte NEMAGNETICKOU olovnicou ,či sú zvisle v dvoch rovinách pod sebou s presnostou cca 1mm - ak samotná hrana pantoveho falcu nie je zvisle ,odrezanie a navarenie pantou nepomože -vybúrat! Privarenie prenosnou CO súpravou je pre zámočnika ,autoklampiara rutinna robota .Dverové panty vyšrobujte rovnako ,aby medzera po celom obvode bola 1-2mm .Nalepte tesnenie

kailas*
hodnocení

ok, dakujem vela za cenne rady*slunce*

pipkos

..ze lepsie by bolo hovorit po slovensky, lebo ta cestina je naozaj strasne hrozna..

pipkos

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]