Nejste přihlášen/a.
Jestli zrovna "pestrukta" nevím, ale s podobnými tapetami (papír s dřevní štěpkou) zkušenost mám, vcelku dobrou - pokud je kvalitně vytapetováno, nejsou videt ´spáry´ mezi jednotlivými pruhy (nelepí se s přesahem) ani se tapety neodlupují. Přemalovatelné jsou dobře, i opakovaně. "K nerozeznání od štukované zdi" - no, to je otázka - povrch tapet je plastický (štěpka vytváří nepravidelný ´vzor´), takže od hladkého štuku jsou rozeznatelné snadno - ale rozhodně nenavozují dojem chybějícího štukování podkladu.
Jen - povrchové vady (rýhy, mapy, spáry) skryjí jen do určité míry.
Děkuji za odpověď. Řeším totiž problém, že když jsem koupila byt, byl celý vytapetovaný. Když jsem je slounula (jednalo se o vliesové tapety) šel s nimi i poslední nátěr. Tak jsem se rozhodla, že ho odstraním. Ať jsem se snažila sebevíc, je to i po 3 nátěrech vidět Nevím co s tím, při představě, že by se tam štukovalo klasickým způsobem mě jímá hrůza, protože je to malý byt, takže není pořádně kam přesunovat nábytek
Zkoušela jsem se poptávat v různých hobby shopech, zda tam nemají ukázku jak ta stěna vypadá, ale bohužel. Myslíte, že u nějakých tapetářů, by to mohlo být k vidění? A vy ste si to tapetoval sám, nebo jste měl na to tapetáře?
Tapetoval jsem si ´sám´ (teda - ve dvou, s pomocníkem, pro jednoho je to skoro nemožné - chybí ´třetí´ ruka - "podej, podrž, dones" ), stačí mít už nějakou zkušenost s lepením tapet a být pečivý.
U vás vidím chybu v malování na neopravený povrch po stržení tapet - pokud je povrch nerovný (´mapy´), je dobré jej srovnat (přebrousit, přeštukovat), ale drobné nerovnosti tahle tapeta skryje - čím zvolíte hrubší ´zrnitost´, tím skryje více. Kde se kouknout na otapetovanou plochu nevím, ale prakticky ve všech stavebních super-hyper tyhle tapety mají (na výrobci nezáleží) a výsledek se dá snadno představit. Vymalovat pak můžete libovolnou barvou, já používám Primalex Polar, jen musíte počítat s první vrstvou malby více naředěnou a s vyšší spotřebou, než udává výrobce - tapety sají.
Pokud zhodnotíte, že doma povrch pod tapety nebudete opravovat, vřele doporučuju penetraci - spojí a zpevní povrch, aby se posléze nestalo, že se bude pod tapetou odlupovat.
Už jsem je tu doporučoval,Používám je často.Doporučuji ji spolubydlícím v panelácích.Samozřejmě je potřeba zdi také opravit a srovnat,ale tapeta zeď sjednotí a po dokončení se akrylem opraví různé mezery a nedostatky a může se vymalovat.Tapeta Rauchfazer - Pestrukta má čtyři strukturální drsnosti,takže zeď může být od jemné až po hrubou.
JABRAKA
doplněno 13.08.12 15:51:Ještě malou ukázku.
JABRAKA
Koukám, že s těmito tapetami budete mít asi velkou zkušenost. Jaké byste mi doporučil lepidlo? Kde tapety pořídit? Zkoušela jsem Obi, Bauhaus i Baumax a nikde je nemají . A ještě se zeptám na jedno. Potřebuji tím udělat zhruba 100 m2 zdí, jak se bude pohybovat cena?
to Jabraka děkuji také za tip.Včera jsem doděla jednu tech. místnost.Moc mi nezáleželo,jaký bude výsledek,jen jsem chtěl něčím schovat opravdu škaredou zeď.Výsledek je skvělý.Mrzí mě,že jsem to nenafotil,jak to vypadalo před tím a teď.Pracuje se s tím skvělě,jediné co byl trochu problém to ořezávání kolem něčeho ( dveře atd ).Ale mužu pestruktu jen doporučit.Doufám,že to bude držet.Zkoušel jsem jednu stěnu hodit do barvy ( myslím ,jako odstín ,červená ,jinak jsem ji samozřejmě přetřel primalexem). a je to ještě lepší.
Manželka to chce i na chodbu.Je to fakt super věc.Doporučuji .Je to levnější než štukování,které stejně neumím a výsledek fakt super. Akorát zedníci nemají co žrát : )
jen doplním,že jsem kupoval pestruktu v Hornbachu 53 cm x 25 m za cca 220 Kč + 160 lepidlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.