Nejste přihlášen/a.
Po namontování radiatorů rozvod je v železe dochází k tomu že musím velmi často ovzdušňovat radiátory v horním patře.
Kontroloval jsem zda-li někde nějaký radiátor neteče ale nic jsem nezaznamenal,může mi někdo poradit kde je problém. Předem Děkuji
Něco z vlastní zkušenosti. Po naplnění soustavy a řádném odvzdušnění za studena dojde následně k zavzdušnění z nové vody v topení vlivem ohřevu. Mám expansní nádrž uzavřenou, tedy pevně uzavřený okruh. Po přehřátí vody až nad 90°C se uvolňuje z vody kyslík. Postupným odvzdušněním poklesne tlak v okruhu a pak znovu okruh přeplním na vyšší tlak než je normální, tedy těsně nad hranici povoleného tlaku. Potom běžné odvzdušňuji i několik dnů, přičemž se mi tlak dostane do normálu a v podstatě už se z prohřáté vody žádný kyslík neuvolňuje. Pokud ovšem někdy přetopíte nad 90 i více °C může opět dojít k mírnému zavzdušnění, což v případě otevřené expansní nádrže, pokud možno umístěné v přímé stoupačce na kotlem, by neměl být problém.
Výše uvedená připomínka s nekvalitním čerpadlem, nebo těsněním a tím přisávání vzduchu je správná.
jen doplním, že pokud je u nás okruh topení uzavřený tj, že kotel vodu nerozhání a krbový okruh je také zavřeny, tak čerpadlo od podlah udělá přesně to samé - nažbrdlá vodu. Nesmíme tedy pouštět čerpadlo od podlah zvlášť, což pro nás není důležité, protože ostatní čerpadla to stejně proženou v pohodě
trojo dobrá odpověď.
@counhanes dal bych do patra "samoodzvdušňovák"
Měl jsem podobný problém, páč častěji vypouštím topení. Automat je skvélý na ozvdušňování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.