Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Voda v lednici - proč?

Od: petrajar* odpovědí: 10 změna:
10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Aby byla vychlazena a pripravena k osvezujicimu napiti.
Davam ji tam vychladit bezne.

solenza*
hodnocení

1x

Velice stručný dotaz. Pokud se ptáte, proč se v lednici objevuje voda, tak je to tím, že na studených předmětech kondenzuje vzdušná vlhkost. Pokud je předmět, na kterém kondenzuje voda (výparník) dostatečně studený, z vody se vytvoří námraza. Pokud se ptáte, zda je dobré mít v lednici sklenici s vodou, tak o tom jsem také slyšel. Dává se to tam proto, že voda má velkou tepelnou kapacitu tedy dá se do vody schovat hodně tepla (zimy). Takže v případě delšího přerušení dodávky elektřiny slouží voda jako zásobárna chladu a pomáchá udržovat chlad v lednici. Další vlastností vody je udržovaní vlhkého klimatu v lednici a tím i údajně delší čerstvost ovoce.

figurek*
hodnocení

1x

jj, známý problém, rosný bod. Lednička dělá totéž, co vychlazená sklenice piva. Na studeném místě zkondenzuje vodní pára a teče po stěně sklenice i ledničky. Výrobci s tím počítají a proto je vždycky dole vzadu v ledničce dírka, kterou kondenzát odtéká ven. Tu dírku máte asi ucpanou. Zkuste ji prošťouchnout špejlí nebo drátem.

hodnocení

0x

Zadejte do vyhledávače heslo: "lednice" a "lednici".

Bylo to řešeno už X krát.

hodnocení

0x

Nejspíš lednice nemrazí, tj. není zapojena do elektrické sítě, tudíž voda vlivem fyzikálních zákonů změní skupenství z pevného ns kapalné.

kejki
hodnocení

0x

A jestli vám teče voda z lednice, možná máte ucpanou díru pro její odtok, něco se dotýká zadní stěny, nebo při pootevřených dvířkách namrzlo hodně ledu na zadní straně.

hodnocení

0x

Já si myslím, že trubička pro odtok vody, vzadu v nejnižší části lednice, je ucpaný. Já to čas od času čistím brčkem na pití. Je ohebné, tedy nic neprorazí a šurvajs, který ucpal trubku se dostane bez problémů do brčka a vytáhnu ho.;)

klara*
hodnocení

0x
Co se stane s lahví když je v ní horká voda a dá se do lednice na týden?

ohřeje lednici
voda se vychladí
pokud je lahev uzavřena vznikne v ní podtlak

radekw
hodnocení

0x
Čistící nástroj na odtokový kanálek lednice
Najdete na netu ho prodavaji za 50kč.
Já jsem odtokovou trubicku i prodlouzil vedle lednice a kazdy mesic vyleju z petky do ktere to tece asi litr vody... nechtel jsem aby se mi voda odparovala za lednicí, dělala se mi na zdi plíseň. Nyní mám klid.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma voda v lednici

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]