Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Asi nám spadne plot do silnice

Od: martinap odpovědí: 10 změna:

dobrý večer, náš plot sousedí se silnicí (tedy s pozemkem obce), je v totálně šíleném stavu a na náš dotaz na stavebním úřadě co udělat pro to, abychom ho mohli zbourat a na jeho základech udělat nový, nám bylo řečeno, že si musíme vyběhat hromadu věcí a vyplnit kdejaký formulář (prý je třeba vyplnit nějaký formulář na územní souhlas, formulář ohlášení stavby, apod.). přijde mi to padlé na hlavu, asi jsem byla příliš optimistická a měla na očích růžové brýle.. Přijde mi, že než si to zařídím, plot na někoho žuchne a budu za to moct já. Nevíte jaký je rozdíl mezi rekonstrukcí plotu (tak by snad ohlášení nemělo být třeba) a stavbou plotu nového? Když plot postavím z podobných materiálů (místo cihel tvarovky), místo pletivových výplní (v rámu) dám pletivo a nechám stavající výšku, nebude to rekonstrukce? :( Moc děkuji za rady...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

5x

To se dělá jinak, jsou-li tam takový magoři. Vše připravíte a v pátek odpoledne vezmete hever na kliku, zapřete o plot a kus ho svalíte. Pak si to vyfotíte a řeknete sousedovi, že to samo spadlo, aby Vám to případně potřeby dosvědčil Jedná se totiž o havarii a tam jde byrokracie stranou, můžete jednat bez povolení. V sobotu necháte základy plotu vybagrovat, ošalujete je, a v pondělí ráno přijede MIX s betonem a základ se vybetonuje. Druhý den se může zdít. Pak dojdu na úřad, předložím fotky havárie a prohlásím, že bez plotu nebudu a budu už s nimi jednat jen o typu plotu.

zabu
12.08.12 06:58

*palec*.

hodnocení

2x

Martine, zeptejte se jen na opravu plotu...

údržba stavby..

maci11
hodnocení

0x

www.novibydleni/tipy-a-trendynky.cz//274013-zimni-zahrada-je-soucasti-obytneho-prostoru.html .Tady píší na co je třeba povolení.

maci11
novinky.cz/... omlouvám se ,tady je správný odkaz

itan71*
hodnocení

0x

Berte to jako RD střecha k rekonstrukci potřebujete plánky povolení a různé nesmysly,na výměnu je potřeba zachovat aspoň jeden trám a bude to pouze výměna neboli oprava, a je jim už jedno zda máte takové nebo takové tašky,musí být zachován tvar,pokud jen dáte ohlášku na výměnu a ne na rekonstrukci myslím že to bude v pohodě.Berte to tak jak se říká jiný kraj jiný mrav.Beru to z mého hlediska už jsem se stěhoval z kraje do jiného kraje.

doplněno 11.08.12 21:42:

Můj názor je že ten odkaz to asi nebude ono zimní zahrada připlácnutá na barák a plot několik metrů od objektu bude asi něco jiného ale to je jen můj názor a s nikým se o tom dohadovat nebudu.

arakain77*
hodnocení

0x

Pokud je mi známo,povolení na opravu plotu vůbec nepotřebujete.Ten původní je už určitě zanesený v mapách.Nanejvýš můžete opravu nahlásit na OÚ.To je celá věda.

cepagis*

Plot zanesený v mapách? Jak takový plot na plánku z geodezie poznám?

itan71*

Plot tam asi nebude to už si nevzpomenu ale je to hranice pozemku a ta je v mapách

doplněno 12.08.12 21:57:

Plot povinný není ale nechat tam třeba pobíhat např.cizí psy atd,*blee*(to co ponich zůstane a uklízet) a lépe to vypadá.Nejsme v USA

buss
hodnocení

0x

Ideální si počíst napřed ve stavebním řádu a pak spekulovat co a jak, Prostě bych ho shodil a opravil, nebo jen shodil. Je plot povinný?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]