Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký zvolit účinný čistič sprchových koutů?

Od: lubro® odpovědí: 8 změna:

Již jsem tuto otázku pokládal koncem roku 2011...ale ten problém stále přetrvává. Sprchový kout máme zn. RAVAK a na jeho skleněných výplních máme uvedenou značku "anticalc", ale že by nějak fungovala...to se mi moc nezdá. Vyzkoušeli jsme x-přípravků včetně Ravak Anticalc Conditioner, ale žádná sláva se nekonala...Prostě stále máme problémy daný sprchový kout účinně vyčistit a zůstavají nám na něm skvrny od vodního kamene. Díky za radu v návaznosti na Vaše zkušenosti.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

mě se docela osvědčil Cilit Bang na vodní kámen

vemte to fixinelou

hodnocení

Stalo se. Kout drbu jednou tydne, naposledy Fixinela perfekt exklusive sprchové kouty. Vzala jsem dle návodu a dokonce 2x. Stejne ty drobné kroužky zůstávají. Vyzkoušela jsem kde co, ocet, přípravky od Ravaku,... Mírně to vymizí,ale při bližším pohledu to zůstává a po par dnech opět vse viditelné.:(

sargo*
hodnocení

0x

Po pravdě, nenašla jsem nic uspokojivého a nutnost drbání po každé sprše mě nebavila (takže se ani nekonala :-D); vystřídali jsme hned několik bydlišť a druhů výplní a všechno to bylo stejné. A to tak moc, že nakonec máme závěs a občasné praní a možnost snadné výměny jsou naprostá pohoda. :)

ann*
hodnocení

0x

Po vlastním vyzkoušení můžu vřele doporučit, rozpustit lžíci Calgonu v horké vodě a tou pak sprcháč - sklo - plast utřít. Je to zázračně působivé :) opravdu, sama jsem to nečekala!

askmenow*
hodnocení

0x

Smiřte se prostě s tím. Žila jsem v domácnosti s etxtrémně tvrdou vodou a nešlo s tím nic dělat. Není to špína, je to, jak sama říkáte, vodní kámen. Chce to jen při výběru zařízení třeba právě do koupelny předem myslet na to, aby skvrny nebyly příliš vidět. Takže třeba zástěnu ke sprchovému koutu ze zrnitého polomléčného skla se vzorem, dlaždičky ve světlejších odstínechh a žíhané (není nic horšího, než tvrdá voda a třeba tmavěmodré dlaždičky). Každý, kdo to zažil, pozná, že to není špína.

jimi*
hodnocení

0x

Použij Cilit Beng na nečistoty a plísně, má bíly uzavěr...nema napsáno že je na vodní kámen, ale na sprchovy kout se mi osvědčil nejvice máme taky Ravak.

hodnocení

0x

Jednopu jsem se v drogerii přehmátla a koupila AS - Octový čistič. Měla jsem ho nějakou dobu stát, protože se mi zdál neúčinný, ale jednou jsem ho vzala na už umyté kachlíky a na wc, kolem nástavce na prkýnku. Nastříkala jsem a po čase opláchla. Koukala jsem, co všechno a jak rozpustil. Také myji octem, ale toto je lepší než teplý ocet, skvělé. Rozpustilo to vodní kámen a i usazeniny, které jsem drbala pískem. *jasne*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]