Dobrý den, mám prosbu. Koupili jsme byt v cihlové zástavbě stavěné v r. 1954, který budeme muset zrekonstruovat. Zatím jsou problémy řešitelné, ale jsme nešťastní z podlah v pokojích.Pod linem jsou parketové podlahy, kterými prostupuje asfalt, prý se tenkrát používal proti vlhkosti. Parkety proto nejdou zrenovovat, tak nevíme,co s tím? Nejsme zastánci plovoucích podlah, měli jsme představu renovace parket nebo položení dřevěné podlahy na ně. Ale ten asfalt se fakt tlačí nahoru. Ještě máme omezení v čase a financích, 1 pokoj chceme udělat co nejdříve, ať se můžeme nastěhovat a zbytek budeme dělat bohužel za pochodu. Děkuji moc za rady, Petra z Ostravy
Mám stejný problém, taky byt z 50. let s parketama, které jsou přilepené asfaltem přímo na betonovém panelu. To má velkou nevýhodu, že podlaha nepruží. Já jsem s tím před stěhováním neudělal nic, jen jsem vylezlý asfalt oškrabal. Je to celkem v pohodě, jen v místech kde je podlaha zatížená skříněma asfalt trochu vylézá. Stačí to tak 2x ročne špachtlí odloupnout. Dávat prkna přes parkety je nesmysl, tyhle byty mají už tak hrozně nízké stropy a tím by se to ještě snížilo. Nejlepší by bylo parkety kompletně vyhodit, vyčistit to až na holý beton a potom nechat udělat podlahu z prken nebo parket. Levnější řešení je dát lino přes parkety, tím se ale vzhled bytu degraduje na panelák.
olin*
Mám taky parketovou podlahu, která byla nalepená v asfaltu. Parkety jsem vytrhal a očistil. Samotnou podlahu jsem vylil samonivelační stěrkou a parkety znovu položil. Lepidlo jsem dával i do spár, vybrousil a nalakoval a podlaha už 2 roky slouží. Je to zdlouhavé a pracné, ale stojí to za to.
sam*
Pokud se u téhle práce člověk neudře k smrti, tak se mu pak skvěle bydlí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.