Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koncesionářské poplatky - kontrola

Od: jakojaaa odpovědí: 8 změna:

Chtěl bych se zeptat, jakým způsobem se kontroluje, jestli člověk, který neplatí koncesionářské poplatky, skutečně nevlastní žádný TV ani rozhlasový přijimač.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Nijak,aspoň tedy u nás nikdo nebyl.

tomasgulas
hodnocení

0x

Neznám odpověď, ale jsem na ni také zvědavý. Něco jsem slyšel o tom, že mají speciálně upravená auta a šmírují lidem "signály" *smich* Což zní tak bizarně, až bych tomu věřil. Jinak nevím, nejsou to policajti.

uska*

Synek od kamarádky je teď o prázdninách na podobné brigádě. Sedí jak spolujezdec v autě s anténou či vysílačem (nevím, neznám) a prý jak to pípne, tak zapisuje číslo domu. Chodí prý jen na noční směny.

jak to pípne, tak zapisuje číslo domu...

Fajn a co s číslem paneláku, kde bydlí třeba 150 partají? *smich*

Na druho stranu, dneska, když jsou radiopřijímače i v propisovačkách, mobilech a pomalu i klíčích od bytu je tvrzení, že žádný přijímač nemám dost troufalé. Ovšem dokázat opak taky tak snadné není.

hop®
hodnocení

0x

No, upřímně, nevím. Už jsem nad tím také přemýšlel, jestli třeba nemají určité "dohazovačské" smlouvy s opraváři praček, myček... Ten opravář jde do bytu aby opravil pračku a má možnost se někdy po bytě porozhlédnout, stačí oko...

Ale ofiko kontroly asi nejsou, není na to legislativa...

hodnocení

0x

Poku si dobře pamatuji, tak jsem slyšel něco o kontrole s dodávkami elektřiny. Má se za to, že kdo odebírá elektřinu, tak má TV a rádio. Na druhou stranu kontroly by přicházely až v případě nějakého soudního rozhodnutí, což je dle mého daleko. A dříve by určitě přišly upomínky a pak i nějaké výhružky od vymahačských firem.

kdo odebírá elektřinu, tak má TV a rádio-

Jo, tuhle teorii se před časem snažili prosadit. Jenže... na to abych měl rádio nepotřebuju mít odběr z veřejné sítě. Přístroje, napájené z baterií existují už od konce 50 let minulého století. Takže jako důkaz značně mimo.

tak neříkám důkaz, jen to pro tu spolupracující firmu s ČT byla jakási indicie. Nevím, jak to je opravdu. Možné je dnes všechno. Při dnešní technice může být i to auto fungující. Často podle mě jdou i najisto. Kouknou na přehled, chybí jim 2 čísla popisná, tak si to pojedou zkontrolovat. Chtělo by jeden příspěvek s toubrigádou rozvinout, zjistit více info, jak to funguej opravdu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]