Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Natěr půdy olejem

Od: franta141 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám dotaz ohledně své půdy. Půda má staré trámy, A nekteré jsou chytlé, napadlo mě než rvat peníze do bochemitu(který jsem zkoušel a nepomohlo to), zda-li není lepší nátěr vyjetým olejem.

Co myslíte?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

4x

To bych nepoužil. Jednak ten zápach-zejména v létě, když se střecha rozpálí. Horší však bude zvýšená hořlavost. Obraťte se na tesařské firmy, které nakupují kapalinu proti hmyzu v sudech-ve velkém, mohli by Vám ji prodat levněji.

kjanik112*
hodnocení

3x

Ještě jsem si na něco vzpomněl: Před lety jsem v dílně rozřezával smrkový telefonní sloup, napuštěný karbolineem. Ten tak smrděl, až to šípalo v nose a slzeli oči. Najednou se ze dřeva zaprášilo a uviděl jsem vyžrané dřevo a ŽIVÉ larvy tesaříka. Ty bestie přežijí i karbolineum-kdybych to neviděl na vlastní oči, tak tomu neuvěřím! Z toho plyne, že vyjetého oleje by si ani nevšimly.

figurek*
hodnocení

3x

promiňte, ale jestli opravdu chcete šetřit, pak staré trámy na půdě ošetřete tím nejlepším, co existuje, svůj čas a peníze do toho vložte. Poškozená místa se musí ručně odstranit až na zdravé dřevo a potom se celý trám natře nějakým napouštědlem proti červotočům a podobné havěti.

Nové trámy stojí takovou cifru, že se vám protočí panenky.

franta141
hodnocení

predem diky vsem moc za odpovedi, no ja si myslim ze to uz nepujde opravit protoze kdybych to mel oskrabat tak se proskrabu uplne hluboko.

Strikal jsem to bochemitem likvidacnim a nepomohlo to furt to v tom chrousta(kdyz je ticho).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]