Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik muže stát zádveří 1,5mx1,5m pudorys

Od: aa* odpovědí: 8 změna:

Milí rádcové,již dlouho řeším,zimu v chodbě,nemáme verandu.Napadlo mě,nechat si udělat prosklenou,jen na terase,před vchodem a k tomu malou stříšku.obvod je tedy 1,5mx1,5m a vyška přez 2 m.dveře bych chtěla posuvne .Máte někdo s tímto zkušenost,řídili jste si něco podobného?Kolik by to tak mohlo přijít,nemám totiž,vubec představu.šlo by to vubec provést,jen na betoně?Díky moc,za rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

záleží co chcete za material,já mam profilovaný jekl,rozměry cca totožné,dveře,otvírací,výpln teda makrelon,počítejte řádově 10tis min a víc.posadil bych to aspon na teraso.nejlepší zajít za někým kdo to u vás dělá at vám udělá kalkulaci dle situace u vás a vašich představ

aa*
hodnocení

pajars-děkuji za odpověd,v materialu ještě nemám jasno.Jekl,to jsou nejake ocelové trubky,že?Neměl by jste prosím fotku,abych měla trochu představu?Je fakt,ze drevo,by bylo horší na udržbu.Jinak jsem uvažovala o sklu,to je asi dražší,ne?Cenově jsem si myslela tak do 30 000kc.

osobně bych to dnes nechal udělat z plastových profilu jako jsou okna,takovou zimní zahradu,nebo se to delá z hliníku ale cena je pak násobně vyšší,sklo je dobré,já to řešil kvuli malým dětem plastovou výplní,máme to jako verandu před vstupem do domu,jsou to ale jen 2 strany tak že cena 30tis u vás bude při té spodní hranici

aa*
hodnocení

Také to potřebuji jako verandu,nás by to byly 3 strany+ nové prosklene dveře,misto,těch nynejších.Dveře by nejspís přisly kolem 30 000 ,no a veranda k tomu,nerada bych,aby se to vyšplhalo na 100 000kc.Byly by tam tedy dvoje dveře,ikdyž popravde řečeno,jsem přemýslela ,aby se daly zašupovat všechny tři stěny,protoze,by bylo dobré verandou procházet,nikoliv ji obcházet,je tam dlouhá násep,podél domu.Jen v zimě by se neotvíralo.Uplně nejlepší,by bylo,zašupovat boční stěny do domu,do jakýchsi kapes,ale mam z toho strach,je tam spousta el.vedeni,v blízkosti jsou el.hodiny.Asi to raděj nekomplikovat a verandu si obcházet,že.Duležité je tedy materiál,cena.Nevadil by mi plast,jen mam strach,aby s tim nekroutil mráz,u nas máme kruté zimy.Hliník ten bude dost drahý a blízko nás bydlí ,řekněme slušně,sběrači kovu,ani hromosvodu se nezdráhali,kousek si při zemi ustřihnout*smich*.Aby rozebrali verandu,je asi prehnané.,ikdyz kdoví.Musim najít nějakou solidní firmu,jsem z LBC kraje.A co to udělat dřevěné?Příjde to dráž o dost,nez plast?Dřevo stale pracuje,snad by si to vic sedlo,kvuli mrazu,možná hloupá logika?Dík.

u toho co si představujete bych s cenou 100tis nepočítal,pokud by ste chtěla zimní zahradu tak to bude tak 100-250podle typu a velikosti-nechte si udělat cenové nabídky od vícero firem,lepší investovat a mít pořádnou věc .nebo hold vyzdít a nasázet okna a dveře,já to počítal dle faktur co jsem měl tak verandička 2x1,8 a 2,4vysoká s makrelonem,střechou soklem mě vyšla bez práce ,dělal jsem si sám před 8 lety na 20tis-je to teda jekl,ale dneska už bych to radši vyzdil. ušetříte místo ,ale kov promrzá,koroduje .dřevo se také potí,kroutí a cena bude vysoká když to bude dělat truhlář

doplněno 15.12.12 14:45:

takhle to je v plastu

doplněno 15.12.12 14:45:

takhle to je v hliníku

doplněno 15.12.12 14:47:

tak znovu

Kolik muže stát zádveří 1,5mx1,5m pudorys
aa*
hodnocení

Díky za foto,ale vidím jednu,tak to bude asi to plastové.Vypada to pěkne.Zděne by to asi u nas nešlo,nebo problematicky.Máme opravdu pred vchodem betonek 1,5x1,5m.Pak je terén mirny svah.Takže myslíte radej plast.ještě se tedy poradim se zednikem,co by slo,kvuli svahu,ktery je vylitý betonem.škoda ze nemam doma šikovné řemeslníky.:)

viera
hodnocení

0x
aa*
hodnocení

Ano,to jsem náhodou videla a tak nejak by to mohlo vypadat,kdyz odmyslim shody,máme jen jeden.Koukala jsem ale,ze firma je z daleka,skoda.Kdoví z jakého je to materiálu,vypadá to jako dřevo,?Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]