Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zabránit praskání omítky

Od: alda* odpovědí: 5 změna:

Při výměně oken jsem je zapěnoval a obložil polystyrenem.Po zaomítání omítka praská.Co s tím udělat? Poradíte? Díky :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Jaká omítka? - jádrová? - to je v pořádku, po jejím vyzrání je potřeba natáhnout štuk...

doplněno 10.08.12 18:32:

To Kjanik: Na vnější plochy se natahuje štuk pro vnější použití - který jádrovou omítku chrání před povětrnostními vlivy...

;)

kjanik112*
hodnocení

1x

Rád naší kolegyni odpovím.Kupte si stěrku-v malém balení. Je to nejjemnější štuková malta-písek jako pudr. Opravená místa přetáhněte špachtlí, nechte trochu zavadnout, a vyhlaďte to jemným hladítkem. Trefíte-li pravou chvíli tuhosti, jde to vyhladit i kouskem plochého polystyrenu. Když to zatvrdne, lze provést ještě jemné vybroušení jemným smirkovým papírem. Jistě za všechny kolegy Vám mohu přát úspěšné zvládnutí díla.

Děkuji, kjaniku *pusa*, udělám to tak.

kjanik112*
hodnocení

0x

V horku hrubá-a mastnější-omítka dříve vyschne, než vyzraje. Pokud následuje přeštukování, ten praskliny zakryje, v tom má kolega výše pravdu. Platí to však jen u vnitřních omítek. U venkovní, pokud se v dešti namočí, jsou pak tyto trhliny vidět i po letech.

hodnocení

0x

K téhle otázce se přidám. Museli mi odstranit parapet, protože v zimě na něm v jednom místě byla námraza. Vyspravit to, co bylo pod tím. Samozřejmě, že upadlo kus, říká se tomu ostění? Zedník dal zpět parapet a to upadlé vyspravil. Popraskalo to, ale moc toho není. Co s tím mám udělat, než budu malovat. Stačí zasádrovat?*hej*

doplněno 11.08.12 09:42:

Jo a to vyspravené je takové hrubé, samý kamínek. Co s tím? *hej*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]