Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena instalater / hodina

Od: soko odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit, jaká je cena práce instalatéra na hodinu. Budu o víkendech rekonstruovat koupenu s instalatérem v důchodu (kterému budu k ruce), tak myslím že hodinová sazba bude lepší. Nemám ale představu o ceně práce, abych nebyl za osla. Máte někdo zkušenosti, kolik je cca +/- rozumná cena? Děkuji sok.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

artik*
hodnocení

1x

to jsem udělal taky , pomáhal jsem a pak jsem myslel , jak to bude levnější . Na hodinovku se vykašli a dohodni si předem , kolik bude chtít za to co ty potřebuješ . Hlavně nepomáhej , to si to můžeš rovnou dělat sám

evinkat*

To je pravda, již máme taky takovou zkušenost.

hahanaj*
hodnocení

0x

v hodinovce se ti to prodraží- bude se s tím crcat ,aby vydělal co nejvíc - jen ho pěkně nech a řekni mu dám vám tolik a tolik za všechnu práci

soko
hodnocení

Děkuji za odpovědi. No, s tou hodinovkou jsem vycházel z předpokladu, že tam stále budu s ním, tak ho budu popohánět. Navíc když hrubou práci (bourání, drážky, apod.) udělám sám, tak to bude rychlejší. Trošku mě totiž tlačí čas

krkovicka*
hodnocení

0x
Řemeslo je za předem dohodnutou cenu.Když potom si to člověk zmapuje tak zjistí že na hodinu má 50kč a někdy i 200kč:-D bude tam celý den?Něco vypije(pán Lorenc),sní a pak zjistíte že jste spíše prodělal:) instaleter si někdy účtuje i práci navíc-bourání,sekání do zdi-odvoz suti.Být vámi beru provereneho a šikovného,než levného kdesi z vychodu.
Teď jeden blázen montoval redukci tak že k večeru zničena pojistka a v noci vznikl takový tlak,že to vytopilo čtyři byty.Normální instalater ví že se redukčak nemontuje k večeru,protože večer je největší tlak;) asi tak.
soko
hodnocení

Děkuji za reakci, ale úplně tomu nerozumím. Prověřeného instalatéra mám, ale nechci mu platit za práci dopředu, když už teď vím, že velkou část práce udělám sám, aby to bylo rychlejší. Tento řemeslník stějně může jen o víkendech, takže se to i tak protáhne. Vzhledem k tomu, že tam s ním celou dobu vždy budu, tak jsem myslel že hodinovka je nejrozumnější řešení. Rád bych to s ním férově dohodl, ale zas nejsem matka Tereza, abych mu platil i za svoji práci.

krkovicka*
Cena dohodou.Protože jakmile mu reknete hodinovou cenu,bude se podle ní řídit.U vás je hlavně prvotní mít dobře odvedenou práci.Když tam dejme tomu bude pět hodin,tak to teda nevím kdyby měl stovku na hodinu.To by se vám asi vysmál.Platí se za práci.Říkám-dohodnete se na místě a radši papírově.
doplněno 08.08.12 19:57: Udělejte rozpis na papír-smlouva o díle budoucim(nebo dohoda o díle) v domě... v ulici...číslo popisné... Práci provede pán...cena cca... včetně bourání a materiálu. podpis... Nebo ať vám dá cenovou nabídku třeba i s přijatou zálohou,taky na papír.Nikdy nikomu neplatte předem.

hop®
hodnocení

0x

Pokud je ten instalatér rozumný, dohodněte předem finální cenu za jeho práci, řekněte mu, že mu budete "k ruce" a že on bude dělat jen odbornou práci a sekání a podobné věci si uděláte sám podle jehon instrukcí.

Počítejte dvě stovky za vývod, bez faktury, maximálně. Vývodem je myšlena díra, takže umyvadlo a vana tři vývody, pračka dva, připojení na rozvody tři (teplá, studená, odpad), je to orientační cena...

Hodinovku opravdu nedávat, je fakt lepší předem dohodnout cenu. Samozřejmě se něco při práci může podělat, ale budete u toho a asi sám pochopíte nutnou vícepráci a připlatíte za vyřešení neočekávaného a neplánovaného průseru...

doplněno 09.08.12 05:27:

Peníze dopředu - jen zálohu na potřebný materiál, pokud je řemeslník opravdu chudý, a kontrolujte kde a za kolik nakupuje...

doplněno 09.08.12 05:28:

Krkovička: Uvezu to? NEHOUPAT! *smich*

soko

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]