Nejste přihlášen/a.
Budou mi opravovat střechu a dělat nové podbití. Myslíte, že je dobře, když zateplím 20cm polystyrenem stěnu domu. Zatím pouze v podbití. Tj řekněme posledních 50cm zdi, která přechází v šikminu. V šikmině je 18ka isover. Za touto zdí je obytný prostor.
Fasáda domu je zateplena pouze 5cm EPS a v budoucnu (10 let ) bych rád dům taktéž znovu zateplil 20cm EPS a nerad bych kvuli tomu rozdelaval podbití střechy.
Pokud si myslíte že ano, můžu to plácnout na tu 5ku polystyren. Nebo je potřeba to nejdřív strhnout?
Obrázek přiložen.
Díky za vaše názory.
promiňte, ale já nevím, proč chcete ještě více zateplovat Ytong čtyřicítku zeď, kterou už teď máte zateplenou pěti centimetry EPS. Další zateplovací investice je nevratná. Nejslabší místo jsou samozřejmě okna. Přes okna a kolem okem uniká teplo nejvíce. Zateplování obytného podkroví se taky nedělá jen kvůli zimě. Když máte slabší izolaci v obytném podkroví, pak se může stát, že při velkých mrazech neudržíte teplotu na nějakých těch pohodlných 20 stupních. To ovšem není až taková katastrofa. Před zimou se schováte, lépe se oblečete nebo použijete nějaký přímotop a skutečně mrazivých dnů bývá v roce dost málo. Horší situace je v létě. Přes rozpálenou střechu vám teplo prostupuje dovnitř, do obytných místností. A před horkem není úniku. Hlavně z tohoto důvodu se má dělat zateplování podkroví pořádně.
Moje rada, jestli neplánujete stavět obytné podkroví a na domku nemáte problém s tepelnými děrami, pak dvacítka polystyren je úplně zbytečný luxus.
briketko, pokud máte opravdu izolace dle náčtrku, tak nedávejte na Ytong 40cm žádný polyš. Páč 5 cm je problém s bilancí vodních par. navíc slabé zateplení v podkroví 18 cm skelné izolace (jaká je lambda?)
Opravdu tam, máte Ytong 40 cm?
se mi nezdá...
doplněno 13.08.12 21:40:No vida, že to není 40 cm,, to je hustota směsi. Síla je 375mm ale asi jen obyčejná...
kolik budete doplnovat izolace do podkroví...
Zdravim, je to tak. Obytné podkroví je vyzděno do cca 100cm Ytongem P400, ten ma tusim 375mm a dale navazuje konstrukce strechy zateplena Orsilem 18cm. Orsil neni az do stitu ale po strope obytne části. Na celém baráku je jihovýchdně 50mm poliše severozápadně 100mm poliše. Jde o to, ze se jedna o nastavbu, spodni patro je starsi a je ze skvarovek... priznam se ze moc nechapu proč někdo zatepluje barak 5 a 10cm polišem... proto az budu delat novou fasadu tak chci barak priteplit tlustším polišem. A chci jeste trošku prihodit orsilu na strechu a prave si rikam co s timhle prostorem v bedneni.
chci dat "co se jeste vejde" do mezery mezi krokve. Tak 10cm.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.