Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, může mi někdo poradit?
Máme problém s paní na stavebním úřadě. Chci se zeptat, musíme u té samé paní co nám s velkými problémy vystavila stavební povolení a navíc neměla profesionální přístup, kolaudovat, nebo můžeme zažádat o jinou možnost? Děkuji
JInou možnost? Zažádat musíte tam, kde bylo vydáno stav. povolení. Někde jsou pracovníci rozdělení podle obcí a u nás vše jde přes šéfovou stav. odboru a ta náhodně vybírá své zaměstnance. Prý se odbouralo podplácení.
Ať tak či tak, můžete požádat ved. stav. odboru o jiného pracovníka ke kolaudaci. Zda vám vyhoví je jen na něm. Já bych to nedělala. Když už vám nepříjemná paní vydala stav. povolení a dodržíte podmínky, tak nemáte proč nezkolaudovat. Budete-li mít jiného pracovníka - nikdy proti sobě nepůjdou a navíc si můžete zkomplikovat kolaudačku neboť nevíte,. co po vás kdo bude navíc chtít. Tu chvilku u kolaudačky vydržíte i s nepříjemnou mrchou.
měl jsem podobný problém při podávání podkladů pro vystavení stavebního povolení. úřednice machrovala na mojí exmanželku až jí dohnala k pláči, tak mi zavolala, já jsem si v práci vzal na hodinu volno a milou úřednici jsem rychle vyvedl z omylu tak, že plakala ona. stačilo jen zajít za její nadřízenou, která byla ve věci stavebních povolení kovanější a za zavřenými dveřmi dostala pokárání, jelikož to byla namistrovaná začátečnice. Šlo jen o min.výšku stropu v podkroví a nerozpoznání kulatého razítka projektanta pozemních staveb, i když je to v něm napsané.
Schválně jsem čekal, jestli se zúčastní kolaudačního řízení a přišla. Byla jiná než tenkrát,milá a nakonec si nevšimla ani jedné změny oproti projektu. Jen jsem neměl revizi vodovodní a kanalizační, ale řekla mi, ať to do týdne dodám a bylo vše v pořádku.
Nedejte se odradit,pracovníci stav.úřadu opravdu jen někdy "machrují" a dost často tam sedí lidé, kteří nemají žádnou praxi a jen papouškují naučené věty.V mém případě se museli poradit 4 úředníci co vůbec použít za formulář a když jsem všechny 3 vyplněné přinesla, tak úplně jiný pracovník si vzal jen jeden.Chtějte po nich písemně a pokud Vám řeknou, že něco nejde, požádejte ať Vám to dají ihned písemně a uvidíte, jak se začnou cukat. Vy jste stavebník a oni Vám mají ze své pozice pomáhat a poradit - s tímto přístupem jsem tam chodila a žádala o radu a nechala si všechno vysvětlit a příště si nechala vysvětli stejnou věc znovu od jiného pracovníka a to jsem se nestačila divit.Takže mi bylo brzy jasné, že pevná pravidla nejsou a kde nejsou, nemám co porušit. Já našla už ve stavebním povolení 4 chyby a vzhledem k tomu, že dělám v příbuzném oboru, bylo mi jasné,že autor moc dopisů na PC ještě nenapsal:D a jeho šéf to rozhodně nekontroloval. Celé stavební řízení bylo nakonec jen o dohodě a prošlo až neuvěřitelně hladce .Kolauduje zpravidla pracovník, který Vám stav. povolení vydal,můžete požádat o jiného, ale nedělala bych to.Hoďte se do gala a často s dotazy paní během stavby navštěvujte a projevujte maximální snahu mít vše v pořádku a pečlivě dodejte všechny papíry,čím více tím lépe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.