Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uchycení stropu na panel

Od: michaltopic* odpovědí: 9 změna:

Mám dotaz ohledně uchycení sádrokartonového stropu na dutý stropní panel. Kam by se správně měl vrtat a jaký typ uchycení je lepší, pokud je panel viz. obrázek.

Zdá se mi, že varianty C a D by se dělat neměly a z varianty A nebo B je lepší která? A jak případně zjistím, kde je dutina a kde "žebro"?

Uchycení stropu na panel

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

za sebe si myslím že je to úplně jedno. stropní hřeby používané sádrokartonáři budou držet všude. v paneláku jsem strop SDK dělal před cca dvanácti lety a neřešil jsem to. kam měl hřeb přijít, tam jsem navrtal šestku díru, vrazil hřeb a drát. bez problému to v tom bytě drží dodnes.

doplněno 08.08.12 13:32:

žádné hmoždinky! kotvy jsou zbytečné. patří tam toto

doplněno 08.08.12 13:34:

teď jsem si všiml ceny v odkazu - fuj. kupuji u nás ve stavebninách za cca 3,50 Kč/ks

michaltopic*
hodnocení

Rozumím, chápu. Ale chtěl bych to mít posychrovaný a vědět všechny ne/výhody ... díky za názor.

michaltopic*
hodnocení

Pokud je to cena za jeden ks, pak je to drahé dost. Tyhle ceny mě někdy zarážejí. Napíšou že komponenta stojí třeba 5,- a že v balení je 100 ks a když to vložím do košíku, tak je celková cena k úhradě pořád 5,- ... to je šíleně zavádějící ...

hodnocení

0x

Všechny varianty jsou možné. V tomto případě vůbec nemusíte přemýšlet nad tím, kde jsou spiroly panelu.

michaltopic*
hodnocení

Takže já si rozmyslím profilový rastr (dvojitý) a pak prostě někam navrtam díry. Pojedu patrně podél panelů, takže když najde dutinu, pojedu v dutině a naopak. Akorát tedy nevím jaké šrouby mám pak koupit. Jestli nějaké kotvy, nebo bude stačit šroub s hmoždinkou. Budu se asi snažit spíš dělat díry v tom "hřbetu", protože ty šrouby asi budou levnější než ty kotvy. Ale zas nevím, jestli tam nebude mít ten panel nejvíc železa ...

hodnocení

0x

Dejte stropní hřeb (kovový, nic jiného nesmí na strop) a neřeště, kde je panel díravý...

michaltopic*
hodnocení

To děkuji, ale nejsem si jistý, že vím, jak se stropní hřeb používá pro sádrokarton. A co když zrovna trefím to nejtenčí místo? Nebude pak hřeb uložen v celé své délce ... nemohl by vypadnout? Nebude se tam "kinklat"?

Michale, stropní hřem je za 3,50Kč, Držet bude, i kdyby tam bylo jen 1cm betonu.

Na strop nesmí přijít nic jiného nežli kov!

I kdyby se klinkal, tak nevypadne.

michaltopic*
hodnocení

Dobrá, tak já to tak udělám a musí to držet! Díky :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]