Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
chtel bych se zeptat, zda je nejaka moznost zateplit maly podkrovni pokoj ( cca 8m2 ) bez toho aniz bych musel zdelat tazky a davat pod ne paro.folii.
Chtel jsem to udelat tak, ze bych mezi tramy dal polys ( nesaje vodu a nevadi mu tolik vlhkost ) a kraje bych vyplnil penou ale byl jsem upozornen, ze se pary z pokoje nedostanou ven a bude na polystyrenu kondenzovat voda ktera bude stekat na tramy a SDK nebo neco podobneho.
Nemate nekdo prosim nejaky napad jak by se to dalo udelat?
Dekuji za namety .
Zateploval jsem na chalupě podkrovní místnosti tak, že jsem prkna mezi trámy potloukl polystyrenem 2 cm a na to udělal z latí rošt z čtverců 30 x 30 cm. Tím vznikla vzduchová mezera cca 4 cm. Na rošt jsem potom přibil sololitové desky, na které jsem jako finální úpravu nalepil polystyrenové panelky. Nic mi nikde nestéká ani nevlhne, izoluje to dobře a vypadá to už 5 let velice dobře, nechytá se na to prach.
doplněno 08.08.12 23:50:Pozor! Takto jsem zateploval strop místnosti, nad kterou byla ještě půda a nikoliv střešní plášť!
tome, chystáte se zateplovat špatně.
Víte něco o teplotách pod střechou? Co udělá teplota s polyšem? a zeteplení jen mezi trámy není zateplení, jen kočkopes a náznak..
Ale rozhodnutí je jen na Vás.
i zde si myslejí, že to mají OK.
Dekuji za nazor.
A jak bych to tedy podle Vas mel udelat bez toho aniz bych musel zdelavat tazky davat folii pod ne a tak podobne?Je nejaky zpusob?
Dekuji za odpoved
Milan má pravdu, vy hlavně potřebujete aby Vám střecha dobře odvětrávala, jinak Vám trámy po čase shnijou. Chápu, že na ten kousek, by jste asi musel rozdělat celou střechu kdyby jste tam chtěl dát folii. Ale pokud bych tam něco dával tak vatu, ne polyš. Mezi trámy kolik se vleze a pak ješte min 5 cm vatu křížem přes trámy, parozábranu a záklop. Tu paropropustnou difúzní folii, bych tam aspon dal zespod mezi trámy. Není to správný postup, ale jiný "kočkopes" mě nenapadá...
Tomi,
samozřejmě je to vyřešeno, nejste první...
a klidně i slovní vysvětlení..
doplněno 08.08.12 20:59:Tomi, kontaktní membránu vložite mezi trámy, jak je na obrázku,
parotěsku vložíte pod povchový materiál, palubku, sdk, OSB,...a já nevím co bude na povrchu.
prostudujte všechny obrázky od juty..
nebo
ICQ 55180641, skype: milancukrar
Super odkaz.. zkuste to i kratce vysvetlit, jak to maji ti lide na fotkach pravdepodobne udelano, a jak se toto deje.. diky
joudic
nejde krátce vysvětlit závažné chyby, ale klidně si mě najděte on line, položte dotaz k jednotlivé fotce a můžeme vést polemiku
nejde mi o polemiku, ale aby i pro vsechny jste uvedl v cem presne udelali na danych fotkach chybu pri zateplovani, ze to dela takovy veci... ve smyslu: Toto se vetsinou stava kdyz...
myslim obecne vyvodit zakladni chyby, proc se to takto muze chovat pak v zime..
Dekuji za dalsi navrh...!
Zase moc nechapu tu skladbu ...V tomto pripade zatepluje ta drevovlaknita deska?
Myslite, ze to doopravdy funguje?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.