Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak seřídit panty u dveří

Od: tb odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

nemáte nějaký nápad, jak postupovat při seřizování nových dveří aby se nezavíraly a držely v jakékoliv pozici? Jedná se těžké, prosklené dveře. Panty mají spoustu nastavení pomocí imbusových šroubů. Povedlo se mi je vyladit, že ve futru hezky sedí, potichu se zavřou, drží a není tam žádná větší škvíra. Co mě štve je, že je nedokážu seřídit, aby se samovolně nezavíraly nebo neotevíraly. Vodováha mi moc nepomohla, ve všech směrech vypadají dveře rovně.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No jo, tk zahoď vodováhu. Když dveře všude dobře sedí a zavírajíse, či otvírají, jsou futra zabudovaný trochu z váhy. Nejlepší je futra vybourat a zabudovat znova a rovně.

Šlo by to někdy dohnat i pantama, ale za cenu různě velkých škvír mezi křídlem a futrem.

za prvé pořádnou vodováhu,přeměřit a za druhé co takhle pruvan ten tam nemáte ,ten dveře zavírá rád

kamill*
hodnocení

0x

Zásada - dvere sa nebudú samovolne otvarat -zatvarat ,ak budú panty na zárubni -futrach zvisle pod sebou kolmo na zemský povrch .Meranie urobte olovnicou Pozor z Nemagnetického materialu ,lebo po vlastnej skusenosti viem , že na závažičko sa nepouživa Pb, ale ocel ,ktorá sa časom zmagnetuje a meranie je bezcenné. Presnost od zvislice by mohla byt do 1mm u najhoršieho pantu . Ladením pantov dverí upravite medzery

ladaadal*
hodnocení

0x

Futra nech jak jsou, V tomto případě bych zkusil zhoršit točení pantu. Při nasazování vložit kus papíru, nebo kapku pobouchat, aby malinko drhly, pak budou dveře držet tak, jak je pootevřeš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]