Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
budu si do bytu pořizovat elektrický bojler a zatím to vypadá, že nejlepší bude nějaký vodorovný, objem 120 l a mě by se líbil hranatý, aby co nejlépe vyplnil daný prostor.
Původně jsem si chtěl pořídit model z Dražic, ale tam mají vodorovné jen jako válce, místo toho jsem našel nějaké modely od AEG a Ariston, zvláště ty italské vypadají hezky. Máte s těmito značkami/modely nějaké zkušenosti? Popřípadě můžete doporučit něco vyhovující daným požadavkům?
Díky
koupelny-sen.cz/...
koupelny-sen.cz/...
koupelny-sen.cz/...
Tak tak, v ležatém bojleru budete mít relativně méně teplé vody. Mám hranatý stojatý Ariston a spokojenost. Zvolila jsem jen 80 l protože mám 20 hodin levnou sazbu,. takže se voda může dohřívat 20 hodin denně a nepotřebuji obra v koupelně.
A s Aristonem spokojenost? Jak jsem se díval, je ze dvou válců a měl by mít větší tepelné ztráty než jiné modely (oficiální údaje), ale zase designově je fakt hezký a má digitální displej. Já sám dosáhnu asi jen na nižší dvoutarifní sazbu, to je tak 4-8 hodin denně. Dumám, jaký by to mělo mít objem, aby to bylo pro 2-3 osoby... asi ten největší 100l?
Jdete proti větru. Boiler není válcový a stojatý proto, že by se to někomu líbilo, ale má to své rozumné důvody. Válec - jedná se o tlakovou nádobu a tento tvar tlaku dobře odolává. Nastojato - v boileru se studená voda přivádí spodem a teplá vrchem a tyto se u stojaté varianty téměř nemísí, takže z nahřátého boileru můžete využít téměž celý objem teplé vody.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.