Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pozink- ryna, lista atd+

Od: tomv odpovědí: 8 změna:

Zdravim,

chtel bych se zeptat, jak dlouho asi vydrzi oplechovani strechy ( ryny, zav.listy atd ) z pozinku nez je budu muset natirat?

Diky :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prochy35*
hodnocení

0x

Jak kde, to záleží na složení deštů a pod. Třeba v Praze 2 roky, na šumavě 10 let :) podle kyselosti. Jak začne šednout začít natírat, nebo použít základ na lehké kovy myslím formex pokud ho ještě dělají a potom vršek a klid je na 5let

doplněno 07.08.12 21:39:

a kddyž ne šednout tak alespoň květovatět :)

tomv
hodnocení

Dekuji za odpoved.. Doufam ze na jizni morave aspon 5 let :)

A da se to necim natrit tak aby to melo stejnou ( stribrnou barvu ) ne hnedou apod.?

mowla*
hodnocení

0x

Vykašli se na čekání, až pozink zoxiduje - natři jej rovnou (jinak budeš muset řešit znečištění, nestejnou míru oxidace atd.) - např. colorlak.cz/... - polyuretan (dobře aplikovaný), vydrží výrazně víc, než třeba syntetika (i UV, i mechanicky), budeš mít klid...

doplněno 07.08.12 21:44:

BTW - např. AXAPUR U 2218 lze tónovat téměř dle libosti...

;)

doplněno 07.08.12 21:58:

Titanzinek má větší tepelnou dilataci, než ocel (pozink) - může dělat problémy (i když je trvanlivější, než pozink) - a plastovému polití oceli nějak nevěřím - jakmile plast popraská, je čas pomýšlet na výměnu, už jsem to zažil - právě u Lindabu...

Ideální je měď (až na lákání ke zcizení ;) ), PU se mi osvědčil taky...

;)

prochy35*

No chtěl jsem ušetřit kolegovi pár kaček na co by pospíchal? :) Jinak jakákoliv investice do dražších barev než syntetika je prodělečná, to si nechte raději vyrobit žlaby z titanzinku či hliníku nejlépe lakovaného či oplastovaných ocelí jako lindab či rukki. On totiž ten rozdíl zase tak velký v ceně není hlavně když spočítáte čas a náklady vynaložené na nátěry

tomv
hodnocení

dekuji za odpoved a odkaz...! :)

Asi by to bylo nejlepsi reseni

tomv
hodnocení

Ja uz mam udělane nove z pozinku na lepsi nebyl peniz :)

Delam rekonstrukci celeho domu a na tomhle se dalo ted usetrit coz jsem potreboval. Potreboval jsem jen radu jak mam dal postupovat :)

Jinak Dekuji za odpovedi

prochy35*

Hlavně at se daří, za tu dobu než Vám to zrezne ušetříte na nově. Mnoho zdaru :) se stavbou

tomv
07.08.12 21:58
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma oplechování střechy

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]