Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
chtel bych se zeptat, jak dlouho asi vydrzi oplechovani strechy ( ryny, zav.listy atd ) z pozinku nez je budu muset natirat?
Diky
Jak kde, to záleží na složení deštů a pod. Třeba v Praze 2 roky, na šumavě 10 let podle kyselosti. Jak začne šednout začít natírat, nebo použít základ na lehké kovy myslím formex pokud ho ještě dělají a potom vršek a klid je na 5let
a kddyž ne šednout tak alespoň květovatět
Vykašli se na čekání, až pozink zoxiduje - natři jej rovnou (jinak budeš muset řešit znečištění, nestejnou míru oxidace atd.) - např. colorlak.cz/... - polyuretan (dobře aplikovaný), vydrží výrazně víc, než třeba syntetika (i UV, i mechanicky), budeš mít klid...
doplněno 07.08.12 21:44:BTW - např. AXAPUR U 2218 lze tónovat téměř dle libosti...
Titanzinek má větší tepelnou dilataci, než ocel (pozink) - může dělat problémy (i když je trvanlivější, než pozink) - a plastovému polití oceli nějak nevěřím - jakmile plast popraská, je čas pomýšlet na výměnu, už jsem to zažil - právě u Lindabu...
Ideální je měď (až na lákání ke zcizení ), PU se mi osvědčil taky...
No chtěl jsem ušetřit kolegovi pár kaček na co by pospíchal? Jinak jakákoliv investice do dražších barev než syntetika je prodělečná, to si nechte raději vyrobit žlaby z titanzinku či hliníku nejlépe lakovaného či oplastovaných ocelí jako lindab či rukki. On totiž ten rozdíl zase tak velký v ceně není hlavně když spočítáte čas a náklady vynaložené na nátěry
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.