Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Beton na trámový strop

Od: alf87* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, řeším rekonstrukci podlahy v prvním patře. Jedná se o trámový strop s trámy šířky 15 cm a výšky 17 cm, dékla 4,6 m. Místnost je 4.9m x 4.9m. Trámů je 7, rozestup různý 80cm až 100 cm, uprostřed místnosti jsou dva trámy 30 cm od sebe. Za záklopu byly vyskládané veřovice a škvárový násyp + trámky s palubkami, vše jsem odstranil - vážilo to 4 tuny. Tři zdi jsou v přízemí širší než v prvním patře, jedna o 30cm, další o 10 a 8 cm. Je možné za záklop dát OBS pro zpevnění, 10cm podlahového polystyrenu a na to 10 cm betonu s kari sítěmi? U krajů bych polystyren vynechal aby to celé sedělo až na širších zdech. Zasekat do zdi, dilatovat?

doplněno 07.08.12 19:19:

Dát do spodní části ješťe nějaké roxory většího průřezu?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Proboha, proč beton?

a ještě 10 cm?...

statik to musí spočítat..

jabraka*
hodnocení

0x

Proč dřevěný strop betonovat?Je přece řada možností suchých stropů.Místo polystyrenu je lépe použít minerální vlnu.

U strejdy Google hledej třeba suché podlahy Rigidur.

alf87*
hodnocení

Variantu s OSB taky zvažuji. Podlahový polystyren, folie a zásyp z liaporu a na to dvě vrsty OSB lepené a prošroubované. Původní podlaha se při poskočení celá chvěla- podsyp pod trámky byl vytlačený. Nedar bych se dostal do podobné situace, tězký beton bude lépe tlumit vibrace. Kdyby byl podklad beton tak bych neváhal, ale na ty trámy, které mají tendenci pružit chci dát něco co bude jistota.

včera jsem dělal suchou podlahu, na liapor jsem položil rigidur... jako ne že bych byl odborník, ale nemehlo taky ne, něco jsem už zvládnul, ale jak vyrovnat podlahu s rozdílem až 4 cm pomocí liaporu... je to taky umění. Jak se to povedlo,ukáže nakonec čas, doufám, že se povedlo. Po těch peripetiích jsem si říkal liapor a rigidur naposledy, raději si udělám rošt, nebo lehce křivý původní záklop srovnám hobrou a navrh OSB. Je to levnější a v porovnání obou technologií, které jsem sám vyzkoušel, mnohem jednodušší a rychlejší. Každý samozřejmě může mít jiný názor, já jen sděluji své zkušenosti.

Každopádně rigidur deska je kvalitní a pevná, ale vyrovnání podsypem velkého převýšení mi přijde pro domácí kutily dost složité, i když video návody vypadají krásně jednoduše.

mik*
hodnocení

0x

Pokud už to musí být beton, tak je nejlepší jít za statikem. Ten by to měl spočítat a navrhnout řešení. Je možný taky použít variantu s hřeby/vruty do trámů, které se spřáhnou s kari sítí a vytvoří s betonem desku - potom se průhyb přenáší na trámy jako tah. Anebo rovnou novej strop komplet třeba RECTOLIGHT nebo pak ještě nekdo dělá to samé, ale s EPS vložkama. Tak jako tak se to musí na nějakou dobu podepřít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]