Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Laminátovou podlahu - plovoucí - lepit či NE

Od: hoonza* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

pokládám laminátovou podlahu na 5mm hobru a ptám se: lepit či ne?

Pokoj je spojený s kuchyní a spoje lepené prý lépe odolávají namáhání podlahy a případné vodě (kuchyň).

Děkuji Honza

Laminátovou podlahu - plovoucí - lepit či NE

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

briketa007*
hodnocení

2x

Mám plovoučku v kuchyni a taky to pokládám na hobru, lepil jsem to click guardem, abych lépe spal, u nás to mají jen v bauhausu za 100 Kč tubu. Není to uplně lepidlo, spoj je rozebiratelný a dá se to z plovoučkay očistit. Spotřeba tak 2 tuby na 20m2. Zatím mi na to jednou vytekla myčka a je to oukej :)

Taková technická, když to budeš lepit lepidlem tak asi budeš mít problém to pak s těch spár dostat... protože po zakliknutí vždy kousek lepidla vyteče ven...

( clickguard.de/...)

mowla*
hodnocení

0x

Pokud nemá podlaha ´vlastní´ spojivací systém (např. "Click"...), lepit se musí... Pokud má, na běžné mechanické namáhání stačí, ale lepit se i tak může. Samozřejmě, že spoje ´ucpané´ vodovzdorným lepidlem lépe odolávaní poškození vodou. Na druhou stranu se lepením eliminuje možnost nedestruktivního rozebrání a tím třeba nahražení jedné lamely při poškození povrchu (kuchyňský nůž zabodnutý v podlaze ;) ).

hoonza*
hodnocení

Ano, zámky tam jsou, myslel jsem právě pro uzavření (i když neviditelných spár) proti vlhkosti. Rozebírat ji snad nebudu,... *fn*Díky

hodnocení

0x

já bych postupoval dle návodu, a nespíš nelepil. Chtel bych Vám upřímně pochválit dekor/vzorek - moc pěkné,ikyž na té fotceto není moc dobře vidět.Voda pokud tam nestojí dlouho tak nevadí.

hoonza*
hodnocení

Díky za pochvalu výběru,...*placni*

hodnocení

0x

Nelepit, není proč lepit.

riky99*
hodnocení

0x

taky máme pokoj propojený s kuchyní a my jsme nelepili a to jsme nové podlahy nechtěně prověřili hned při stěhování, kdy přes noc vytekla lednička a mrazák.Manžela omývali*zed*já na infarkt, ale mokrý flek vyschl a zmizel.Od té doby bylo nehod více , zejména v kuchyni , ale podlahy přežili v pohodě i loužičky našeho nového čtyřnohého člena rodiny.;)

On mokry flek samozrejme vyschne a i zmizi, jde ale o to, jestli spary mezi deskami nevystoupi kvuli nabobtnani nahoru. Je to videt zvlaste proti svetlu a zvlaste u plovoucek, ktere nemaji horni hrany srazene.

roman1*
hodnocení

0x

Fakt krásný dekor. Rozhodně nelepit, to lepidlo se do zámku skoro nevejde! My jsme minulý týden pokládali také podlahu, levně koupenou na internetu, Rooms floor. Známí mě varovali, před levnýma podlahama, ale bylo to úplně v pohodě. A vtipné mi přijde, že dekor máme skoro stejný :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]