Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
pokládám laminátovou podlahu na 5mm hobru a ptám se: lepit či ne?
Pokoj je spojený s kuchyní a spoje lepené prý lépe odolávají namáhání podlahy a případné vodě (kuchyň).
Děkuji Honza
Mám plovoučku v kuchyni a taky to pokládám na hobru, lepil jsem to click guardem, abych lépe spal, u nás to mají jen v bauhausu za 100 Kč tubu. Není to uplně lepidlo, spoj je rozebiratelný a dá se to z plovoučkay očistit. Spotřeba tak 2 tuby na 20m2. Zatím mi na to jednou vytekla myčka a je to oukej
Taková technická, když to budeš lepit lepidlem tak asi budeš mít problém to pak s těch spár dostat... protože po zakliknutí vždy kousek lepidla vyteče ven...
Pokud nemá podlaha ´vlastní´ spojivací systém (např. "Click"...), lepit se musí... Pokud má, na běžné mechanické namáhání stačí, ale lepit se i tak může. Samozřejmě, že spoje ´ucpané´ vodovzdorným lepidlem lépe odolávaní poškození vodou. Na druhou stranu se lepením eliminuje možnost nedestruktivního rozebrání a tím třeba nahražení jedné lamely při poškození povrchu (kuchyňský nůž zabodnutý v podlaze ).
taky máme pokoj propojený s kuchyní a my jsme nelepili a to jsme nové podlahy nechtěně prověřili hned při stěhování, kdy přes noc vytekla lednička a mrazák.Manžela omývalijá na infarkt, ale mokrý flek vyschl a zmizel.Od té doby bylo nehod více , zejména v kuchyni , ale podlahy přežili v pohodě i loužičky našeho nového čtyřnohého člena rodiny.
On mokry flek samozrejme vyschne a i zmizi, jde ale o to, jestli spary mezi deskami nevystoupi kvuli nabobtnani nahoru. Je to videt zvlaste proti svetlu a zvlaste u plovoucek, ktere nemaji horni hrany srazene.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.