Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v rámci rekonstrukce dělám novou podlahu. Bohužel jsem velmi limitován výškou a proto si nemohu dovolit moc silnou vrstvu tepelné izolace. Budu pokládat 4 cm polystyrenu a na to 4 cm betonu s vodním podlahovým topením + kari síť. Potřeboval bych proto doporučit podlahový polystyren s co možná největším tepelným odporem, podklad pod polystyrenem se budu snažit ještě srovnat, ale 100% rovnost asi nedocílím, tak bych potřeboval aby polystyren tyto nerovnosti nějak snesl.
Beton bych doporučil alespoň kolem 6-8 cm.
Do podlahy a pro zatížení se používa extrudovaný polystyren. Je dražší, ale pochůzí. Myslím že nic jiného tam nevymyslíte. Přesnou rovinnost dosáhnete nivelačkou, ale jestli budete na to pokládat dlažbu, tak dodateční vyrovnání není potřeba.
Do podlahy a extruďák? to jsem ještě neviděl! Dává se sice tvrdší než je obyčejný fasádní,ale na něj ještě topenáři pře podlahovém topení dávají další dodávaná v rolích nalapen na nějakou fólii či co to je a ten je měkší než standart!
Ta vrstva betonu je moc malá.dle mne by měla být větší.to i přes tu karisíť!Nad topení (trubky chtějí mít vždy minimálně 6cm což je potom v sumáru asi 9cm betonu od tepelně zvukové izolace!
arkjane, musím na 50% souhlasit s Jardou. jestliže dáte tak málo tepelné izolace, tak budete topit krtkům a do podloží..
Podlahový polyš EPS 100Z, vhodný pro podlahovky má lambdu 0,037, XPS má 0,030-34 dle tloušťky. Takže při Vaší možnosti je zbytečné dávat několikrát dražší XPS, páč se to nevyplatí.
Dejte EPS a silnější vrstvu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.