Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vertikální žaluzie vs slunce

Od: polinek* odpovědí: 7 změna:

jak dát vertikální žaluzii v bytě ,aby mi odpuzovala slunce? Metalízou ,nebo opačně?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Sklon lamel budete ovládat - naklápět ruční tyčkou. Dle sklonu si vyberete, zda chcete stínit nebo naopak do místnosti světlo pouštět. Metalíza je oboustranná. Prosvítající rám kolem oken, jak říkáte, nebudete mít, necháte-li si žaluzie udělat na míru.

Vertikální žaluzie mám asi dva roky a jsem naprosto spokojená. Na oknech můžu mít žaluzie i záclony.

Horizontální mám v zaměstnání. Hůř se ovládají, jsou z textilního materiálu a drží se v nich prach.

doplněno 06.08.12 19:06:

Vysvětuji poslední větu a omlouvám se. Přehodila jsem termín vertikální a horizontální*zed*:).

Oprava: horizontální mám asi dva roky-spokojenost, lamely omývám vodou se saponátem.

Vertikální v zaměstnání, jsou z textilu drží se v nich prach. Ovládají se hůř, Při otevřených oknech žaluzie průvanem nedrží u sebe, proniká jimi světlo, posunují se, jsou nakřivo,nevypadá to moc esteticky. Pořád je musím rovnat. Možná máme jen nějaké obyčejné, levné, nevím.Moc spokojená s nimi nejsem.

polinek*
hodnocení

já mám na horizontálních také prach,,,nám je dělali tady všem stejné patrně ,a já bych bych každé str. přidala 2mm. Stane se,že zrovna slunko svítí do toho prázdného prostoru.

Chci si nechat dát na zasklenou lodžii ty vertikální,abych "zamezila těm volným místům "Té vaší poslední větě nerozumím.

V bytě máte horizontální žaluzie. Dívala jsem se, jak jsou namontované. Jsou u skla od rámu k rámu - vytažené. Kdyby rámy oken ke sklu byly v pravém úhlu, tak by vám tam sluníčko neprosvítalo. Na zasklený balkon bych vám doporučila také horizontální žaluzie. Prach z nich jde lehce odstranit takovým ometačem na prach z barevného peří. Z vertikálních žaluzií se hůře odtraňuje prach.

prochy35*
hodnocení

2x

no u horizontálních žaluzií je to jedno protože jdou překlopit. Je na Vás která strana stínění Vám víc vyhovuje

doplněno 07.08.12 21:18:

Vertikální nikdy nezastíní tak aby neprosvítalo slunce, bohužel

mowla*
hodnocení

0x

Horní stranu lamel ke slunci (aby povrch lamel byl, pokud možno, kolmý na sluneční paprsky) - alekde je "metalíza" netuším...

;)

doplněno 06.08.12 16:22:

Vypouklá strana je právě ta horní - a tou ke slunci...

Vertikální žaluzie dokáží zastínit lépe (navíc, podle mne, jsou estetičtější - při dobrém výběru rastru a barev mohou parádně dotvářet barevnost místnosti), ale k odclonění světla i tepla opravdu pomáhají jen žaluzie vnější...

Metalíza (barva) je na obou stranách.

polinek*
hodnocení

ty lamely jsou tak jemně prohlé -vypouklé ,,tak tou stranou ven z okna? Chci,aby mi odrážely slunko od okna.Asi budou lepší ty vertikální. Máte někdo zkušenosti?

Mimo to,mám mezi žaluziemi volné okno a při slunku mi stejně dělá rám světla. To asi u vertikálních není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]