Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co udělat aby boty nedřely?

Od: fkfo odpovědí: 10 změna:

Nevím co udělat aby mě nedřely boty. Vím, že je to někdy tak, že noové boty dřou a když se rozšlápnou je to v pohodě. Jenomže mě dřou boty pořád. Tenhle problém mám hlavně u balerín. Nevím jak to udělat aby mi neodíraly nohy, hlavně teda paty. Víte co s tím? Zkoušela jsem náplasti(pomůžou jen částečně), silonové "ťapky"(ty jsou ale vidět a vypadá to blbě a stejně je efekt nulový)...Poradíte?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

zkus rozklepat opatky kladívkem- zřejmě máš nějaké z tvrdé kůže - mně se to nestává

fkfo
hodnocení

Mě se to stává u všech, ke všemu ty co teď mám nejsou ani kožené, ale plátěné, tak jsem si říkala že třeba nebude problém...nevím proč to ty mrchy dělají :(

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

U lodiček a balerín mám stejný problém. V prodejně s obuví se dají koupit samolepící gelové patičky (podpatěnky, opatky -každý jim říká jinak, ale prodavačka už bude vědět). Nalepí se do boty a je po problému. Stojí pár korun. Vyzkoušejte nejdřív na jednom páru. Mě pomáhají.

fkfo
hodnocení

mě dělá hlavně problém zadní lem boty, ten mi rozedírá nohu nad patou, na to asi nic není, co?:(

mowla*
hodnocení

0x

Kupuj si boty podle toho, jak se v nich chodí, ne podle jejich vzhledu... *smich*

Ale vážně - zřejmě si kupuješ boty pro tvou nohu nevhodné, zkus vyzkoušet jiné... A nebo najdi někde ve svém okolí ševce (ševce, ne příštipkáře schopného maximálně vyměnit podpatek) a požádat ho, aby ti boty dotvaroval (natáhnul) podle nohy. Rozklepání (roztažení a změkčení) kůže na patě boty, jak píše Hahanaj, taky pomůže, ale pozor, abys boty nezničila.

fkfo
hodnocení

Nekupuju boty jen podle vzhledu, jenže předem nepoznám jestli budou dřít, protože třeba pár hodin jsou v pohodě, pohodlné a pak toteprve začne, takže v obchodě na tohle nepřijdu...

askmenow*
hodnocení

0x

Ahoj, jsem na tom podobně, dělají mi to téměř všechny boty, myslím, že je to prostě tím, že na to mám náchylné nohy.

Někdy pomůže vnitřek boty promastit mastným krémem.

Do pat se ještě dají ze silikonu nebo z jemné kůže nalepit takové speciální kousky přesně do pat, opatěnky, prodává se to v obuvi. Ale mě dřou i ty z jemné kůže. Ale třeba ti pomohou.

hodnocení

0x

Povolí pouze boty kožené. Z pravé a dobré kůže. Kůže se noze přizpůsobí. Pokud máte boty třeba od Vietnamců, z různých umělých hmot a náhražek, tak ty nepovolí. je lépe je vyhodit, stejně nebyly drahé.

Do kožených bot si natáhnu ponožky, namočené ve vodě. A v tom pak chodím. Voda kůži změkčí a ta se roztáhne. Někdy to trvá delší dobu a ponožky se musí znova máčet.

Když se boty vytáhnou, po použití vody by mohly tvrdnout. Proto mastit, mastit a zase mastit. Klidně třeba indulonou, nebo i vepřovým sádlem. Tím se nic nezkazí. Hlavně, aby změkly a zvláčněly. A pak už to bude v pořádku. *palec*Jaga.

hodnocení

0x

Já jsem zase mněl nové kanady (kožené) mněl jse taky nohy sama odřenina tak jsem je natřel z venku naftou a dovnítř jsem nalil vařicí vodu počkal tak půl minuty a obul jsem je, na noze jsem mněl hrubé ponožky.Ty kanady co jsem si takhle upravil jsou mněké jako tenisky nedřou už v ních chodím 29 let a jenom jednou byly v opavně.

Kanady jsou kanady. Nejlepší pevné boty, co znám, tedy když sednou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]