Ze zkušenosti: od zaschlé už jenom nožem nebo drátěným kartáčem a to by asi nebylo příjemný. Prostě to za týden či dva opadá samo. Existuje odstraňvač montážní pěny, který (hjak tam píšou) prý působí i na zaschlou, ale nikdy jsem nepozoroval sebemenší změnu po aplikaci an trysku, uprasený textil nebo ruce. Dokud nezaschne, je skvělý obyč.odstraňovač pěny, to ředidlo ve sprayi. Pěna se okamžitě rozbublá na lepkavou sr*čku a dá se setřít. Ale jsem jen kutil , takže bych počkal, jestli na to nemají nějaký fígl i profíci...
Zdravím mně se osvědčil jeden zpusop a to vzít pemzu (to je to co se používá na stvrdlé paty) a sedřít to i s kůží pod teplou vodou,neboj nebolí to a budeš mít ruce jak miminko.Bohužel když pěna zaschne neexistuje žádný čistič na ještě mokrou jo
Jak očistit ruce od zaschlé stavební chemie (ať je to PUR pěna, nebo třeba penetrační akrylátové nátěry). Jedině mechanicky. Posledně jsem dělal s "Lepenkou v kýblu" (fa HASOFT) a po skončení prací ruky byly jako od neštovic. Ředidla či solvíny nepomáhaly. Na očistění se mě osvědčila penza (takový ten kámen na šrabaní ztvrdlé kůže na nohou). Při koupání jsem jej objevil na vaně a zkusil to tím. (pochopitelně v teplé vodě) Příjemné to není, ale furt lepší, než nic. A pokud další den v standardním zaměstnání podávám někomu ruku, neštítí se mě jako malomocného. M.
mara*
Jelikož nejsem žádný profik tak jsem samozřejmě pěnu setřel rukama a pak jen koukal. Kazdopadne jedine co mi pomohlo-svete div se Cif
No, já to meju cementem. Co zbyl pytel spečenýho, leží v chodb a když vypadám jak když mám gangrénu v obou rukách, umeju to cementem. Solvina je slabá, prací prášek... to potom člověk voní, že se hošani otáčej i přes ulici, cement tu kůži tak rozleptá a rozpustí, že se neudrží snad ani otisky prstů. A potom se vykašlat na regenerační krémy, ty jsou na tohle slabý, rovnou namazat infadolanem, nebo jinou mastí. Poctivá lanolinová nebo nějaká taková mast se skutečně maystným, ne emulzním, základem. A hodně. Jinak ta kůže tak popraská, že si rukou ani dveře neodemknete. Lepenka v kýblu... to je asfaltový nátěr, ne? To se snadno myje olejem, já si naberu z friťáku jetej a na tři nabrání jsou ruce jako novozrozené...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.