Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hydroizolace podlahy

Od: spouter odpovědí: 7 změna:

Zdravím všechny,

nechal jsem si podřezat dům z opuky a nyní se chystám na izolaci podlah. Dům byl podřezán 2 cm nad úrovní betonové podlahy a do spáry byla vložena folie o síle 2mm a místy i sklolaminátové desky. Prosím o radu čím a jak odizolovat podlahu proti vlhkosti. Na tuto vrstvu bych chtěl dále dát polystyren a vše zalít betonem nebo anhydritem.

Všem díky za rady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nemej
hodnocení

0x

nám chlapík z firmy dal dvě možnosti - napojit na izolaci podlahy tekutou izolací, nebo natavit vrstvu lepenky a přes to pak pokládat podlahové izolační pásy.

+ plastové pásy prý máme ohnout horkovzduškou.

jenže pásy jsou celkem tuhé, takže jsme vymysleli (nevím, jestli použiju správné slovo) fabionek - vybetonovaný klín pod izolačním pásem, kdy ten se neohne kolmo dolů zároveń se zdí, ale položí se na ten klín. přes to izolační pás a na to pak izolační podlahové pásy.

na volné plochy mám hydrobit V60S35 a na choulostivější místa Glassbit G200S40 nebo Elastobit GG40 - obojí jsem vzal na zkoušku a má to xkrát lepší odolnost v tahu proti V60S35

jak podřezání opuky šlo? nám podřezávali smíšenou zeď a kde jim řez zapadával, tak se s tím docela mořili.

spouter
hodnocení

Díky za tip. Mě se nejvíc jedná o ten sklolaminát, protože ten nelze ohýbat a je pod ním již zmíněná 2 cm mezera a folii na něj nenavařím.

Uvažuji o tom, že laminát zkrátím aby moc nevyčníval ze zdi a přes něj natavím cca 20 cm šíroké pásy na zeď a podlahu, nebo totéž s folií a nalepím ji polyuretanovým tmelem a tepr potom poskládám na podlahu jednolivé pásy izolace.

Ti machři co to u mě dělali tvrdili, že se nic nemusí lepit, svařovat ani tavit, pokud se nedělá izolace proti radonu a že izolace ať lepenka nebo folie stačí přes sebe položit s dostatečným přesahem a vlhkost skrz neprojde. Nevim jestli se toho mám držet, izolaci proti radonu dělat nemusím.

Jinak podřezávání jím šlo poměrně dobře, zdi máme silné 70 cm, podřezávalo se 48 m2 a zapadávalo jim to jen místy a tam právě natloukali ten sklolaminát.

nemej
hodnocení

0x

v našem případě když zdivo zapadávalo, tak to pořád projížděli ruční pilou, aby spáru vyčistili - zajímalo by mě, jeslti by to šlo vyřešit pomocí nějakých vodítek ze dvou tenkých plechů, které by zastávaly funkci té pily na čištění spáry a zároveň by za sebou táhly izolaci. Stačila totiž trocha bordelu a ty pásy tam nedostali - tam pak mají jak jsem zjistil někteří nejspíš následující fintu - pás, který nejde, se z jedný stranu uřízne zároveň s ostatníma a zbytek se vloží z druhý strany . Nepochybuju o tom, že kdybychom nad nima nestáli celou dobu, tak to udělají častěji, než jen třikrát :)

já mám výbornou zkušenost s asfaltem - po původních majitelích ho zbyla půlka sudu a je pořád krásně elastickej, kde ho ve zdech použili, na rozdíl od lepenky, která už je zteřelá a rozpadá se. navíc když se pořádně rozehřeje, tak i aplikovatelnost je dobrá.

zkuste si přečíst stranu 3 - izolaci tam lepí právě na asfalt tam, kde nejde natavovat -

tpm.fsv.cvut.cz/...

jako radu jak na to to neberte, spíš jako inspiraci - přeci jen to budem dělat taky poprvý..

hodnocení

0x

Uplně normálně, použijete lepelnku V 60S35, tu navaříte k izolaci ve zdivu. na to pak položíte EPS ve dvou až třech vrstvách dle dalších podrobností..

spouter
hodnocení

děkuji za odpověď. Jen prosím o upřesnění. V technickém listu u lepenky V65S35 se píše, že se používá v kombinaci s jinými kvalitnějšími asfaltovými pásy. Což mě značně odrazuje od jejího použítí. Mám obavy aby se netrhala. Dám ale na rady zkušenějších. Mám ji použít ve více vrstvách nebo stačí jen jedna? Ti řemeslníci co podřezávali dům, tvrdili, že se lepenka proti vlhkosti nemusí ani svařovat, stačí když se přeloží s dostatečným přesahem. předem děkuji za vysvětlení.

asi je jedné o překlep"V65S35"ale tato lepenka je střední třída. Stačí jedna vrstva, pokud se k ní budete chovat OK.
Trhat se nebude..
odkud máte informace o kombinaci ...
charvat.cz/...
spouter
hodnocení

Ano jedná se o překlep. Správně má být V60S35. Vycházel jsem většinou z informací, které jsou uvedeny na eshopech se stavebninami, třeba zde:

stawebniny.com/...

Dnes jsem se byl ptát ještě v místních stavebninách a taktéž mi doporučili stejný pás. Zdi a podlahu před pokládkou natřu asfaltovou penetrací a na to natavím pásy.

Všem díky za rady a za zapojení do diskuze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]