Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sádrokarton místo sanační omítky?

Od: vencaxxl* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den mám dotaz,mám velice vlhké a plesnive zdi chci se zeptat na názor či jestli je to v cajku :) nechce se mi omlacovat a nějakou sanační omítkou atd uvažuji o sadrokartovové předsteně se zataplením je to dobré řešení nebo ne Děkuji za radu Venca

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

U jedné zákaznice jsem řešil podobnou stěnu v předsíňce sklepa.Zvenčí stěna provlhala,takže jsem ji obložil sádrokartonem,ale na distanc.Rozměřil jsem po stěně hmoždinky a nad ně přilepil víčka PET lahví.Sádrokarton jsem přišrouboval na tato víčka.Zespodu jsem nechal mezeru 2 mm a nahoře mezeru.Na sádroš jsem nalepil obklady.Větrání je vcelku úspěšné,stěna je čistá už několik let.Mohu vřele doporučit.

JABRAKA

mowla*
hodnocení

2x

Není to dobré řešení...

"Vlhké a plesnivé zdi" potřebují odvětrat a vysušit, zateplení a SDK je naopak uzavře - opticky to bude ´chvíli´ vypadat dobře, zanedlouho ale plíseň proleze zateplení i sádroš a budeš před podobným, jen ´trochu´ větším, problémem znovu...

doplněno 09.01.13 12:42:

*smich*

Ale to já nevím - já to neviděl... ;) Každopádně - uzavírat vlhkost je špatné řešení a čím větší plocha může větrat, tím lépe...

Pokud si nejsi jist, co dělat, pozvi si odborníka na místo...

vencaxxl*
hodnocení

a nelze nějak odvetrat ten nezi prostor třeba na pudu?:(

ellchupakabra*

no tak tohle je pekna blbost ...to nedelej ...omlatit vysusit a pak nahodit znova omitky ...sadros nic neresi to je jako by jsi m misto uklidu hodil stary smradlavy fusky misto do pracky tak pod postel ...na oko to bude vypadat sice fajn ale smrad tam bude porad ...takze zadnej sadros a taky nevime co je to za zdivo...atd tvoje otazka je neuplna

To Mowla-souhlas a v plné výši!

Vzhledem k tomu že nevíme o co pořádně jde se všeobecně dá doporučit-udělat izolaci nebo alespoň odkopat u zdi u základů spáru a dát drenáž aby se odvedla voda od budovy a zasypat písek,kamenivo atd ,omítku do výšky cca 1m od terénu okopat (z obou stran!) a udělat sanační omítku.

hodnocení

2x

běžný sádro karton je hygroskopický, pohlcuje do sebe vlhko. Desky se Vám během několika týdnů rozpadnou. Zelený sádrokarton je sice používán do koupelen, ale v tomhle případě by vydržel jen o málo déle.

hodnocení

2x

Venco, záleží co od tohoto řešení očekáváte. Pokud jen zkrýt vlhkou zeď, tak SDK by šlo, ale musíte větrat prostor mezi SDK a stěnou. Lepší by byl Cetris.

Ale jen zakryjete vlhkost...

Zateplení určitě nikoliv.

vencaxxl*
hodnocení

Děkuji za rady mě to nekdo paradil hned se mi to zdálo divné tak jedině obouchat a sanační omotkou musim celou stěnu nebo jen zaseženou část popřípadně jaká je nejlepší?Podřezání je dost nakladné ne?Mam starý dum stěny kámen břidlice a tl 80 cm

jabraka*

I když to nahodíš sanačkou,stejně bude zeď vlhká.Ten sádroš a provetrání mezery je spolehlivý.

JABRAKA

Venco, musíte si vybrat tu správnou radu.

Podřezání a nákladné? To je nutné stanovit, co je nákladné. Vy máte a stále budete mít vlhké zdivo, ať nanesete na stěnu sanočku obyčejnou malbu, sádroš či cetris. Stále budete mít vlhkost v bytě a tím větší náklady na vytápění. Tloušťka 80 cm je silce hodně, ale určitě jí nemáte kolem dokola. Já měl i 90cm silné stěny a podříznou roh, to byl oříšek..120 cm zvláště když je přístup z jedné strany.

Mám za sebou asi 150bm podbourávání a dodatečné hydroizolace. Se dnešníma znalostma a moznostma, bych řešil jinak...

vencaxxl*
hodnocení

A jak to řeit?

repkin*

přesně tak Milane, jak to řeit?

dalle - sice s Vámi souhlasím, bohuel né vichni máme finanční prostředky na to zaplatit si podřezání domu + materiál a na to dělat to svépomocí odbouráváním a zazdíváním nemáme dost odvahy

ale to je na dlouhé psaní, a kdy nevím nic o Vaem domku, musím si představit ajk to udělat ne tom co znám. Taky hlavně záleí na znalostech a ikovnosti stavitele, jeho peněence, technickém stavu domku atd..

Příklad

nechat podříznou specializovanou firmou, rychlé a drahé řeení, nebo

postupně zbourat a postavit nové a slabí stěny doplnit izolace ... toto se ale často nikomu nelíbí, páč zde nevidí dlouhé zdůvodění, nebo neví jak na to. ale ten výsledek..

mezi tímto je mnoho dalích moností..

nechat ale mokré zdi je o zdraví a o stavu nemovitosti... (chlíveček je taky mokrý..)

To že máte ve stěně kámen (břidlici) dnešní technologii nevadí, já jsem měl štítovou zeď 80 cm a do metru výšky jen kámen. Diamantové lano to přeřízlo bez problému. Jak tu kolegové uvádějí, tak jen sanační omítka vám moc nepomůže. Podřezání domu je pokoj napořád, zbavíte se vlhkosti a budete mít navždy hezkou suchou stěnu. Samozdřejmě musíte dodžet technologický postup včetně finální malby. Dnes to schováte sádrošem a za čas vás to bude mrzet. Nebo je taky řešení navrtat díry do zdi a napustit chemií, ale zase 10 - 15 let a máte znovu vlhko.

hodnocení

0x

Pokud máte mokrou stěnu, stejně Vás nemine ji podřezat nebo zvolit jiný druh sanace. Já jsem takto jednu stěnu řešil, ale to jen z toho důvodu že stěna byla hodně křivá a já bych musel použít tolik omítky že mě SDK vyšel levněji. Osekal jsem omítku, podřezal stěnu a do SDK dal dospodu větrací mřížky a vrchem větrá přes snížený strop. Zateplení nedávat, vata nemůže být ve vlhku.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, dle mého názoru je rozdíl mezi "normální" omítkou a tou sanační pouze v tom, že ta sanační časem nepraská a neopadavá. Dívám se z okna na barák, kde je sanační omítkou opravena fasáda nad podezdívkou asi osm let a ta zeď vypadá stejně jako před opravou - fleky a vlhkost (hlavně po dešti značně výrazná). Esteticky to je tedy stejné, ale na cihle to drží. Zdravím!

mili3478*
hodnocení

0x

Dobry den pokd mate plesnive zdi musite stejne odstranit pricinu zakryt plisen sadrokartonem je spatne reseni nasaje vlhkost plisne do sebe nepomuze ani dvetrani za sadrokartonem je treba zjistit pricinu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]