Nejste přihlášen/a.
V prosinci loňského roku byla v bytě, který mám v osobním vlastnictví, provedena dodavatelsky výměna stávajících dřevěných oken za nová plastová okna. Předmětné udržovací práce byly provedeny se souhlasem ostatních vlastníků bytů v předmětném domě a s písemným souhlasem příslušného stavebního úřadu, aby nová okna byla stejných rozměrů, členění a bílé barvy jako okna stávající.
Podle smlouvy o dílo uzavřené se zhotovitelem se jedná o jedno dvoukřídlové okno o rozměru 1740x1550 mm a tři dvoukřídlová okna o rozměru 2340x1550 mm. U původních oken bylo větší křídlo vytáčecí, u nových oken je na pantech.
Od doby realizace plastových oken jsem k dnešnímu dni uplatnila již pět reklamací (čtyři reklamace telefonicky a jednu písemně) z důvodu jejich nefunkčnosti - neotevření, což brání jejich řádnému užívání. Předmětná vada byla ze strany zhotovitele odstraňována seřizováním pantů. Podle sdělení zástupce zhotovitele příčinou opakující se závady, která se bude stále projevovat, jsou jednokřídlová okna mezních rozměrů.
Poraďte mi prosím co s okny, která nejdou otevřít? Mohu při výskytu další závady stejného charakteru odstoupit od smlouvy?
Děkuji za odpověď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.