Nejste přihlášen/a.
zdravim, chci se zeptat zda by mi tu nemohl nekdo poradit s distributorem plynu v Praze. Nyni jsem upsanej prazske plynarenske a po prvni topne sezone sem si sednul a snazil se pochopit jejich jednoduche vyuctovani, coz se mi pro me prekvapeni povedlo. Samozrejme mi jde o to snizit celkove naklady za plyn, platim mesicne zalohy 1500kc a celkem dosti sem musel i po topne sezone doplacet (skoro 9000kc). Na strankach snizujeme.cz/... jsem zjistil, ze moje vyuctovani pri soucasne spotrebe mohlo vyjit i dokonce o nekolik tisicovek min, ovsem nevim, zda mohu takovym informacim zcela verit, proto se ptam zde, zda-li by mi nekdo mohl doporucit ze sve zkusenosti, ktery distributor by mohl byt eventualne lepsi a hlavne levnejsi...
dekuju moc
Dříve jsme byli klientem RWE, přešli jsme k Pražské plynárenské. Líbí se mi vyučtování, které je přehledné a jednoduché. Žádné převody z kwh na m3, používání konstant..
Na internetu existuje velké množství portálů, nabízející přechod k jiné společnosti. V mnoha případech se jedná z části o klamavou praktiku (informace jsou neúplné či mírně zkreslené), dodavatelé za každou novou smlouvu sepisovateli odvedou určitou finanční částku - provizi. Vyplatí se věřit informacím na renomovaných serverech - mesec.cz ad. Ne, že by provizi neinkasovali, ale většinou článek je rozsáhlý, součástí je diskuze, která je pro výběr hodnotná.
Představa že přechodem ušetříte tisíce je nereálná. Ceny jsou natolik v pohybu, že učinit správné rozhodnutí, které bude i po pár měsících stále "správné", je těžké. Obecně se tvrdí, že přechodem od RWE k EON - co se týče plynu, od EON k RWE - co se týče elektřiny, člověk ušetří.
a jste spokojenej s PP? mohu se zeptat jaka byla vase spotreba rocni? ja se v tom jednoduse tedka trosku vic hrabu a chci mit jasno v tom co je pro me nejlepsi. Je mi jasne, ze v dnesni dobe kvuli marketingu firmy i velice klamou, ne-li lzou jak kdyz tiskne, proto mi prijde tez az divne, ze by se ceny u jineho distributora lisily v radech tisicu pri stejne spotrebe ve stejnem obdobi...
Vzhledem k měsíční platbě 2200Kč, roční spotřeba se může pohybovat v rámci 20 - 35 tisíc. Přesná čísla neznám, bych se musel podívat do faktur.
Pokud chcete ušetřit, podívejte se na vývoj cen u jednotlivých dodavatelů, nikoli na propagační články operující jen slovy, nikoli fakty.
Je vhodné zvolit dodavatele, který drží dlouhodobě nízké ceny. Avšak ani to není zárukou, že následující kvartál nepodraží, a nezařadí se ceny mezi nejdražší distributory.
Podle údajů ne příliš důvěrného serveru ( osobní pocit), Pražsná plynárenská patří v současné době k nejdražším dodavatelům. V době, kdy jsme smlouvu uzavírali, patřila k těm nejlevnějším. Jakmile bude začínat topná sezóna, proloudím web, a dodavatele v případně nevýhodných podmínek změním.
citovat měšec protkaného komerčními sděleními, napojenými na stejné dodavatele jako všechny kalkulátory tudíš se stejnými odměnami je trochu diskutabilní. Relevantní zdroj je snad kalkulacka na eru, ta má ale pouze elektřinu, protože plyn nejde exaktně a přesně díky měnící mu se koeficientu spočítat. Takže já bych se ani snizujeme ani jakéhokoli jiného kalkulátoru nebál.
Ceny zase až tak v pohybu nejsou, např. letos u mnoha dodavatelů stále platí ceníky od 1.ledna beze změny.
Já přešel od RWE k EON k 1. březnu tohoto roku, tudíž už téměř po topné sezóně a při cca stejné spotřebě, jako minulou sezónu, mi vychází předběžně (vyúčtování by mělo dojít během pár týdnů) úspora cca 2 tisíce Kč. Takže ušetřit se dají klidně i ty tisíce, záleží ale samozřejmě na konkrétní spotřebě.
Kdo nevěří výpočtům různých "srovnávačů" (snižujeme.cz, cenyenergie.cz apod.), může si je klidně ověřit přímo na stránkách jednotlivých dodavatelů dle aktuálních ceníků. V mém případě dělaly rozdíly maximálně desetikoruny.
Neznáte někdo tuto firmu? A když, tak jaké máte zkušenosti. Děkuji za názory.
optimal-energy.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.