Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Akrylat, silikon nebo silikat?

Od: mila833 odpovědí: 1 změna:

Jakou mam dat barvu na fasadu? Silikon, Silikat nebo akryl?

Dekuji za nazory a rady

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

bambula*
hodnocení

0x

Můj názor je, že nejlepší je silikát. Ten má tu obrovskou výhodu, řže propuuští vodní páry, čili ve zdi se nedrží vodní pára, která by v zimě zmrzla a rozthala omítku a takzvaně "ji "odfoukla" a na některých místech by se omítka i s barvou vydrolila. To se velmi často stává na soklech nebo místech u země , na které při dešti odstřikuje voda. Silikát je jistota, nic lepšího není, má jedinou nevýhodu, je nejdražší. Já ale tvrdím, že je nejtrvanlivější. Silikon dýchá výrazně méně než silikát. No a akryl nedýchá vůbec a zeď dokonale udusí, vodní pára se pod ním sráží, mráz ji roztrhá a začne se omítka dolit a barva olupovat. Tak to vidím já.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]