Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupila jsem si žehličku Philips GC 2910 a hned při prvnim žehleni mi žehlička vytváří statickou elektřinu; projevuje se to tak, že mi nadzvedává bavlněná trička, kapesníky apod., které zůstávají chvilku jakoby přilepené k ploše i při oddálení plochy od prkna.Prádlo se pak mačká, musím je přidržovat rukou. Určitě to není normálni, co s tím? A jak k tomu vůbec může docházet?
A co vyzkoušet prádlo mírně nakropit? Používáte při praní pravidelně kvalitní aviváž? Ta by měla tvorbu statické elektřiny zastavit... Vyzkoušejte... Hezký den, J.
Aviváž nepoužívám kvůli alergii, ale nikdy mi to žádná žehlička nedělala, jen tahle nová. Dokonce když vezmu starou žehličku, tak se to nelepí, a jakmile totéž prádlo přejedu tou novou, tak ano. Místy slyším i jemné praskání. S napařováním či bez něj. Klasicky kropit jsem nezkoušela, to bych si nemusela tu napařovací ani kupovat. Nelepí se ale umělá vlákna, jen bavlna, aspoň se mi to tak zatím jeví.
Před žehlením je nutno prádlo vlhčít.U napařovací žehličky statická elektřina nevznikne.Uzemění žehliřky to nevyřeší.
JABRAKA
Jabrako, ale mě tam stat. el. vzniká. 2x jsem během žehlení 5 kousků slyšela i praskání, není to jen mírné nadzvedávání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.