Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová podlaha z OSB

Od: alavanek* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, v panelovém domě se jsme rozebrali starou dřevěnou podlahu v místnosti 3x5m. Vynosili násyp co tam byl a chtěli bychom udělat nový rošt a na něj položit 2 vrstvy 1,5 OSB. Podlaha je výškově rozdílná. Tak by nás zajímalo čím to srovnat a jaké trámky na rošt použít a čím izolovat, aby se kroky nepřenášeli sousedům o patro níže. A zda nalepit třeba na trámky izolační pěnu.

Stručně:

1) jaké trámky použít

2) jak trámky položit na poskákanou betonovou podlahu, aby se srovnala

3) jak izolovat

4) skladba

Děkuji za odpověď, Aleš

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Stručně:

1) žádné

2) žádné

3) a 4) podlahu vysypat suchým liaporem, ten srovnat do roviny a přímo na něj pokládat OSB. Liapor slouží zárověň jako izolace i podklad, není třeba dělat rošt...

Jen můj názor, odzkoušeno, v příštím týdnu mne jedna podobná podlaha čeká... ;)

alavanek*
hodnocení

A ten Liapor srovnám do roviny, aby mi na něm ty OSB nepružily? A jaký typ použít? Je jich tam mnoho, nemám s tím zkušenosti. A jednostlivé OSB mezi sebou izolovat nijak nemusím? A nechat dilatační mezery u zdí?

jabraka*
hodnocení

0x

Použil bych skladbu jako v pčedešlé otázce,tedy minerální vlnu,a Rigidur desky.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma osb podlaha

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]