Nejste přihlášen/a.
Jednu zásadní - když není v katastru, tak později ani Vy jako nový majitel nebudete v katastru veden, takže v podstatě může někdo přijít a tvrdit, že jste si ho vlastně nekoupili, protože prakticky neexistuje.
To vypadá na nějakou levotu... jakoby někdo udělal byt z bývalé kolárny a snažil se na tom trhnout peníze.
Já bych do toho nešel.
Nechápu, když je byt údajně zkolaudován, proč není vložen do KN. Těch pár korun za vklad se mnohonásobně vrátí ve větší hodnotě nemovitosti. A to si snad prodávající uvědomuje. Když to tak vezmu, býval to třeba sklep, kolárna, sklad - prodávající vloží nemalé finanční prostředky a energii do přetvoření v obytné místnosti, dokonce proběhne kolaudace a to nejmenší, tedy zápis do KN už neudělá? Mně se to zdá celé podezřelé...
Byt, který není zapsaný v katastru nemovitostí, podle mne právně neexistuje. Bude v tom nějaká finta, někdo ji tu jistě rozšifruje. Já osobně si myslím, že první krok po té kolaudaci, dříve než se podnikne cokoli dalšího, musí být vložení do katastru. Vžtyť takhle ani nevíte, jestli ten prodávající je jeho vlastníkem.
Ale jak říkám, jen můj názor.
doplněno 04.08.12 15:21:Jediná potenciální "výhoda", která mne napadá, by mohlo být neplacení daně. Ale to by se mohlo velmi rychle změnit v nevýhodu, až by to finančáci vymákli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.