Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nátěr horkých trubek topení

Od: esprit* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, nevíte zda-li je problém natírat ve sklepě trubky od topení, které jsou horké? Prostě teď se topí a potřebuji je natřít. Na jaře nevím co bude a teď mám možnost to dodělat. Problém je, že sklep je přístupný ze dvora a přihrytý takovou stříškou, takže pokud se tam netopí, je teplota v místnosti- nevím cca 3 stupně. Možná malinko víc, ale je tam zima, což taky není asi dobré pro nátěr, který by tak těžko zaschnul do doby než se stejně bude muset zahajcovat :)

Takže je to velký problém, třeba jen zlehka zatopit a trubky natřít? Děkuji. Nátěru na radiátory by to snad vadit nemělo. Děkuju za názor.

A ještě jeden takovej spíš hloupej dotaz. Z toho sklepa ty topenní trubky jsou holé- žádná izolace, žádný miralon. Má cenu ty trubky izolovat? Jde to vůbec poznat? Jestli nejde o minimální úsporu- obecně.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Natíral jsem trubky ´za horka´ normální antikorozní syntetikou ředěnou S6006 - žádný problém (nesmí ti schnout barva na štětce), je to tak 20 let a - pokud vím, barva drží dodnes... ;) Rozhodně půjde s větším úspěchem natřít trubky roztopené, než v prostředí s 3°C...

Ohledně izolace - záleží na průměru a délce potrubí, já bych asi izoloval...

esprit*
hodnocení

Díky. Taky jsem si myslel, ze by to nemuselo byt tak horky. Jinak ve sklepe je na muj vkus pretrubkovano. Odhadem tak dohromady tak 13 az 16 metru

jabraka*
hodnocení

1x

Použij olejovou,nebo fermežovou barvu,ta schne velice pomalu,a více ji nařeď.Využij ráno,kdy kotel ještě nejede naplno.

JABRAKA

petrvalyi*
hodnocení

1x

Primár i rozdělovač v kotelně mám z oceli a vše jsem natíral klasickou základovkou za běhu. Myslím, že jsem ani neubíral teplotu, takže 80stC. Chce to jen dělat trochu svižně, ale jde to v pohodě.

Jen ta štětka se mi nějak hřála - že bych s ní šmrdlal moc rychle? *bezim*

ladaadal*
hodnocení

0x

Přesně tak, pokud ti to neškvaří štětec a neschne dřív než stačíš dotáhnout tah, tak s tím problém nebude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]