Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nevíte zda-li je problém natírat ve sklepě trubky od topení, které jsou horké? Prostě teď se topí a potřebuji je natřít. Na jaře nevím co bude a teď mám možnost to dodělat. Problém je, že sklep je přístupný ze dvora a přihrytý takovou stříškou, takže pokud se tam netopí, je teplota v místnosti- nevím cca 3 stupně. Možná malinko víc, ale je tam zima, což taky není asi dobré pro nátěr, který by tak těžko zaschnul do doby než se stejně bude muset zahajcovat ![]()
Takže je to velký problém, třeba jen zlehka zatopit a trubky natřít? Děkuji. Nátěru na radiátory by to snad vadit nemělo. Děkuju za názor.
A ještě jeden takovej spíš hloupej dotaz. Z toho sklepa ty topenní trubky jsou holé- žádná izolace, žádný miralon. Má cenu ty trubky izolovat? Jde to vůbec poznat? Jestli nejde o minimální úsporu- obecně.
Natíral jsem trubky ´za horka´ normální antikorozní syntetikou ředěnou S6006 - žádný problém (nesmí ti schnout barva na štětce), je to tak 20 let a - pokud vím, barva drží dodnes...
Rozhodně půjde s větším úspěchem natřít trubky roztopené, než v prostředí s 3°C...
Ohledně izolace - záleží na průměru a délce potrubí, já bych asi izoloval...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.