Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nevíte zda-li je problém natírat ve sklepě trubky od topení, které jsou horké? Prostě teď se topí a potřebuji je natřít. Na jaře nevím co bude a teď mám možnost to dodělat. Problém je, že sklep je přístupný ze dvora a přihrytý takovou stříškou, takže pokud se tam netopí, je teplota v místnosti- nevím cca 3 stupně. Možná malinko víc, ale je tam zima, což taky není asi dobré pro nátěr, který by tak těžko zaschnul do doby než se stejně bude muset zahajcovat
Takže je to velký problém, třeba jen zlehka zatopit a trubky natřít? Děkuji. Nátěru na radiátory by to snad vadit nemělo. Děkuju za názor.
A ještě jeden takovej spíš hloupej dotaz. Z toho sklepa ty topenní trubky jsou holé- žádná izolace, žádný miralon. Má cenu ty trubky izolovat? Jde to vůbec poznat? Jestli nejde o minimální úsporu- obecně.
Natíral jsem trubky ´za horka´ normální antikorozní syntetikou ředěnou S6006 - žádný problém (nesmí ti schnout barva na štětce), je to tak 20 let a - pokud vím, barva drží dodnes... Rozhodně půjde s větším úspěchem natřít trubky roztopené, než v prostředí s 3°C...
Ohledně izolace - záleží na průměru a délce potrubí, já bych asi izoloval...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.